Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Şoferiţă cu mania vitezei: 147 de kilometri pe oră în localitate


Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere le-au pus gând rău vitezomanilor. La finele săptămânii trecute, oamenii legii au ieșit în trafic în număr destul de mare, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Vineri, polițiștii au acționat pentru depistarea șoferilor care calcă pedala de acelerație până la fund. În numai câteva ore, rutieriștii au depistat în trafic 190 de șoferi care circulau cu viteze peste limita legală. În timp ce unii au primit doar amenzi, alții au rămas fără permisele de conducere. În această categorie s-a înscris și o tânără șoferiță din Soveja, care rula prin localitate cu o viteză uluitoare. Mașina Ionelei C. A. a fost înregistrată de aparatul radar în timp ce „zbura” cu 147 de kilometri pe oră prin localitatea Călimănești, unde limita de viteză este de 50 de kilometri pe oră. Astfel, tânăra depășise regimul legal de viteză cu 97 de kilometri pe oră. Acesta a fost sancționată contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile. 
În aceeași situație s-a aflat și un șofer din Brașov. Tot în localitate, de această dată prin Pufești, Ion P. a fost depistat în timp ce rula cu o viteză de 143 de kilometri pe oră. Ca și șoferița, bărbatul din Brașov a rămas fără permis. El nu va mai avea contact cu pedala de accelerație timp de 90 de zile.
Recordul de viteză din week-end-ul trecut, dar înre-gistrat în afara localității, a  fost doborât de un cetățean bulgar. El a fost depistat în afara comunei Garoafa, în timp ce rula cu 165 de kilometri pe oră. Spre deosebire de șoferița din Soveja, bulgarul a depășit regimul legal de viteză cu „doar” 65 de kilometri pe oră și evident, a rămas pieton. Tot în afara localității Garoafa, aparatele radar au mai înregistrat un autoturism, condus de Florin P., din Galați, în timp ce rula cu o viteză de 155 de kilometri pe oră. 
În total, vineri și sâmbătă, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au aplicat peste 500 de amenzi. „Vineri, am organizat o acțiune pentru depistarea șoferilor care depășesc regimul legal de viteză, iar sâmbătă s-a acțio-nat pentru identificarea șofe-rilor care efectuează depășiri neregulamentare. În timpul acțiunilor, au fost aplicate 547 de sancțiuni contravenționale au fost reținute 31 de permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare. Åžapte permise au fost reținute pentru depășurea limitei de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră și 17 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare”, ne-a declarat comisarul șef Viorel Gheor-ghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?