Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Despăgubiri pentru vătămare corporală din culpă


Instanța de la Panciu a hotărât ca Fănică Alexandru, trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, să plătească în solidar cu asiguratorul de răspundere civilă, despăgubiri în valoare de 7.500 de lei unei persoane căreia i-a provocat mai multe traumatisme în urma unui accident rutier. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, incidentul s-a petrecut în luna decembrie 2010, în timp ce Alexandru era la volanul autoturismului personal, deplasându-se pe ruta Panciu -Tișița. Din cauza carosabilului acoperit cu polei și a ceții, dar și a faptului că nu a păstrat distanța corespunzătoare față de alt autovehicul care staționa, bărbatul a pierdut controlul volanului, a intrat în coliziune cu o mașină care a fost împinsă într-un alt autoturism, în care se afla Elena S.
Potrivit certificatului medico-legal, femeia a suferit o fractură a arcului costal, o contuzie lombară și una cervicală, dar și un atac de panică, motiv pentru care avut nevoie de 13-16 zile de îngrijiri medicale, motiv pentru care a solicitat să fie despăgubită cu 1.500 de lei. La această sumă, Elena S. a mai adăugat alte 6.000 de lei, reprezentând contravaloarea autoturismului avariat, precum și 6.000 de lei cu titlu de daune morale.
La audieri, Fănică Alexandru a declarat că, din cauza posibilităților financiare reduse, nu-și poate permite să achite despăgubirile decât în măsura în care îi permite asigurarea încheiată anterior producerii accidentului. După deliberări, instanța a admis în parte pretențiile părții vătămate, obligându-l pe șofer la plata sumei de 7.500 de lei, ca daune materiale. Concomitent, magistrații au respins obligarea bărbatului la plata daunelor morale, dar au hotărât ca el să-i achite părții vătămate cheltuielile  judiciare, în sumă de 600 de lei. Dacă nu va formula recurs, el va mai trebui să plătească și o amendă penală de 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?