Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Femeile care apelează la botox, judecate aspru pentru intervenţii


Femeile care nu intervin în evoluția naturală a corpului lor sunt judecate mai ușor de societate, în comparație cu femeile care folosesc botox, mai ales dacă acestea din urmă dezvăluie în mod public tehnicile de întinerire pe care le-au folosit. Multe femei consideră că procesul de îmbătrânire naturală reprezintă ceva frumos, în timp ce altele folosesc botox și alte tratamente pentru a-și atenua ridurile. Acest studiu a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Toronto (Canada). Cercetătorii canadieni au decis ca vo-luntarele să fie împărțite în două grupuri de studiu: unul cu o medie de vârstă de 18 ani și un al doilea cu o medie de vârstă de 70 de ani. Toate femeile participante au dezvăluit tehnicile de întinerire la care au apelat – inclusiv botox, restylan, liftinguri faciale, creme antirid și expunerea la soare – iar apoi ele au fost rugate să analizeze personalitățile celorlalte femei din grupurile lor, în funcție de aspectul fizic.
Deloc surprinzător, grupul femeilor în vârstă  s-a dovedit a fi mai puțin aspru atunci când le-au analizat pe voluntarele care au recurs la tehnici de întinerire. Ele au simpatizat mai mult cu acestea, în comparație cu femeile tinere, care au în mod evident mai puține riduri. Însă toate femeile, din ambele grupuri, au avut opinii mult mai plăcute despre acele voluntare care nu au folosit botox și au declarat despre acestea că sunt cu siguranță mai puțin vanitoase.
Utilizat pe scară largă la Hollywood, botoxul poate să afecteze felul în care o femeie își exprimă emoțiile pe propriul chip. Ridurile de expresie din jurul gurii și ridurile din jurul ochilor le fac într-adevăr pe femei să arate mai în vârstă, dar ele le fac totodată să apară ca fiind persoane calde și bune. O sprânceană ridicată poate să însemene confuzie sau tristețe, dar dacă cei din jur nu pot să „citească” aceste semnale, ei ar putea crede că persoana din fața lor este rece și lipsită de sentimente.
Cercetătorii de la Universitatea Southern California (USC) și de la Universitatea Duke au încercat recent să dovedească pe cale științifică aceste rea-lități. „Oamenii care folo-sesc botox sunt mai puțin capabili să descifreze emoțiile celorlalți”, a spus David Neal, profesor de psihologie la USC. Neal consideră că oamenii percep și înțeleg emoțiile prin imitarea expresiilor faciale ale celorlalți. „Dacă semnalele transmise de la față la creier sunt avariate, devii mai puțin capabil să descifrezi emoțiile celorlalți”, a adăugat același profesor american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?