Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Îmbrăcăminte şi jucării pentru copiii instituţionalizaţi


Zilele trecute, copiii asistați social din Panciu au primit o donație, constând în îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, din partea Asociației „Bambini Soli” din Italia, al cărei președinte este Gheorghiță Mititelu, originar din cartierul Dumbrava. „Toate bunurile au fost distribuite la Biroul Module de Tip Familial, Clubul de Reabilitare Pentru Persoane cu Handicap, dar și la copiii provenind din familii cu situație financiară precară care locuiesc la Sovejana”, ne-a declarat inspectorul social Gina Arghir, de la Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Panciu. Aceasta a adăugat că o parte din donații, constând în scutece Pampers și lenjerie intimă pentru copii, au fost direcționate către secțiile Pediatrie și Neonatologie ale Spitalului. „Cea mai mare parte a articolelor de îmbrăcăminte care au ajuns la copii au fost noi. Dar cele mai cătate au fost jucăriile, care i-au bucurat foarte mult pe cei mici”, a mai spus Gina Arghir.
Tot prin intermediul Aso-ciației „Bambini Soli”, una dintre persoanele aflate în evidențe din cauza unui handicap de gradul I, a primit un cărucior, care o va ajuta să se deplaseze. „Este vorba despre Titi Andrieș. A fost o coincidență fericită faptul că, exact în perioada în care a sosit în țară Gheorghiță Mititelu, el ne-a sunat și ne-a rugat să-l ajutăm «să vadă lumea», adică să iasă din casă. Așa a intrat imediat în posesia căruciorului”, a precizat Gina Arghir.

„Este o datorie morală”

Nu este prima dată când „Bambini Soli”, prin eforturile pănceanului stabilit în Peninsulă, își manifestă grija față de copiii defavorizați din oraș. Ei au mai primit astfel de donații în fiecare an, de Cră-ciun sau de Paște, iar în urmă cu doi ani, mai mulți copiii de la Biroul Module de Tip Familial și-au petrecut vacanța în comunitatea de români din Civitavecchia, acolo unde își desfășoară activitatea asociația condusă de Gheorghiță Mititelu. „Este o datorie morală pentru mine să-i ajut pe cei nevoiași din orașul de unde am plecat. Dar nimic nu se putea face fără sprijinul unor oameni de suflet din Civitavecchia, precum Gianni Olimpieri, doctorii Umberto Natani și Claudio Troiani, al lui Giovanni Castagnari, dar și al preotului Ioan Dimulescu, precum și al românilor Maria Cazacu și Alexandra Rotărașu”, ne-a declarat Gheorghiță Mititelu. Impresionat de gestul pănceanului, primarul Ion Petre a ținut să-i mulțumească pentru donațiile făcute. „Este un gest minunat, pentru care îi mulțumim. Astfel de oameni fac cinste comunității noastre. E un semn că românul cu suflet, în orice țară ar trăi, nu- uită locul unde s-a născut și își ajută semenii, în măsura în care poate să facă acest lucru. Să-i dea Dumnezeu sănătate și numai bine!”, a declarat Ion Petre.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?