Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Asistentă la Pediatrie arestată pentru înşelăciune


O asistentă din cadrul Secției de Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a fost arestată preventiv aseară, pentru trafic de influență. Femeia de 37 de ani este suspectată că în perioada 2010-2011 le-ar fi promis mai multor persoane că le ajută să-și facă pensii de handicap sau de boală, evident în schimbul unor sume de bani. Anchetatorii spun că asistenta primea sume cuprinse între 300 și 1.200 de euro și în cele mai multe dintre cazuri, era vorba de „țepe”. În timpul perchezițiilor efectuate miercuri, la locuința acesteia anchetatorii au găsit peste 100 de documente ce aparțineau unor persoane pretabile de a fi înșelate.

O asistentă de 37 de ani, care își desfășoară activitatea la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, în Secția de Pediatrie, a fost arestată preventiv ieri, pentru 20 de zile. Geta Dumitru a fost reținută miercuri seara, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost dusă la instanță cu propunere de arestare preventivă.
Timp de mai multe luni, ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au efectuat cercetări față de asistenta suspectată de trafic de influență. În dimineața zilei de miercuri, anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul suspectei. Totodată, oamenii legii au trecut și pe la locul de muncă al acesteia, de unde au ridicat mai multe documente. În timpul perchezițiilor, care au durat aproximativ nouă ore, polițiștii și procurorii au găsit în casa asistentei peste 100 de documente ce aparțineau unor persoane pretabile de a fi înșelate. Anchetatorii au mai precizat că femeia își racola victimele mai ales din mediul rural. „Serviciile” îi costau pe clienți sume cuprinse între 300 și 1.200 de euro. Banii erau oferiți în schimbul unor documente, cu ajutorul cărora persoanele care apelau la ea puteau face dovada că au un grad de handicap sau o boală incompatibilă cu munca. După cum ne-au spus surse din rândul anchetatorilor, în cele mai multe dintre cazuri, femeia a luat banii de la victime, dar nu le-a mai și ajutat. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea efectuează cercetări față de Geta D., pentru comiterea  infracțiunii de trafic de influență. În cazul său s-a dispus reținerea”, a precizat procurorul Paul Mihăilă, șeful Secției de Urmărire Penală.

Asistenta neagă acuzațiile

Asistenta Geta Dumitru neagă toate acuzațiile care i se aduc. Această spune că a vrut să facă un bine. Ea susține că a luat bani de la o persoană, respectiv 2.500 lei, pentru a-i plăti acesteia asigurarea medicală.
S-ar putea spune că ancheta în acest caz este abia la început. Procurorii și polițiștii trebuie să verifice fiecare persoană care a apelat la serviciile Getei Dumitru, pentru a stabili dacă vreo una dintre ele are sau nu pensie ca urmare a documentelor procurate de la asistentă. De asemenea, în urma anchetei se va stabili și dacă Geta Dumitru făcea trafic de influență de una singură sau în colaborare cu alte persoane. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, asistenta ar fi avut legături cu funcționari din alte instituții.

Ar putea rămâne fără serviciu

Asistenta Geta Dumitru ar putea rămâne fără serviciu. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Focșani, medicul Nicolae Moise, ne-a spus că dacă acuzele care i se aduc angajatei sale se dovedesc a fi reale, atunci îi va fi desfăcut contractul de muncă. „Este o pată pe imaginea spitalului, dar nu putem face nimic. Lucra la Secția de Pediatrie și niciodată nu am avut reclamații la adresa ei. Am vorbit și cu colegele ei și acestea mi-au spus că niciodată nu le-a dat nimic de bănuit. Era o bună profesionistă atunci când era la serviciu, ce făcea în afara orelor de muncă nu aveam de unde să știu. Au venit ieri (miercuri- n.r) cei de la poliție și au ridicat documentele pe care le avea la ea în dulap. Noi nu avem ce măsuri să luăm în cazul ei decât desfacerea contractului. Nu poate fi băgată în comisia de etică pentru că dacă acuzațiile se adeveresc, nu a făcut nimic aici, ci în afara orelor de serviciu. Îmi pare rău pentru această situație”, ne-a spus medicul Nicolae Moise.
Surse oficiale spun că asistenta nu ar fi fost ușă de biserică nici până acum. În urmă cu aproximativ șase ani, femeia ar mai fi rămas fără loc de muncă. Atunci, în vestiarul ei ar fi fost găsite diferite produse, dar și o sumă de bani, pe care, cel mai probabil, le-ar fi primit de la pacienți. După o perioadă de stat pe tușă, femeia a fost angajată din nou la Spitalul Județean.

Bolnavii închipuiți, o problemă 

Că multe dintre persoanele care primesc pensii de handicap sau de boală și nu sunt tocmai bolnave se știe. Anul trecut, în Vrancea, o comisie mixtă, alcătuită din reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Ge-nerale de Asistență Socială și Protecția Copilului i-au verificat pe handicapații și bolnavii din Dumitrești, unde era înregistrat cel mai mare număr de dosare al persoanelor cu handicap. În această localitate, nu mai puțin de 747 de localnici aveau dosar de handicap, iar în urma verificării efectuate de membrii comisiei 519 dosare au fost propuse pentru reevaluare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?