Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Ocolul Silvic Privat este blocat de ITRSV


Ocolul Silvic Privat din comuna Fitionești nu și-a început, încă, activitatea. Deși instituția a primit aprobare de funcționare din partea Ministerului Mediului și Pădurilor încă din luna iunie, iar ulterior a fost angajat și perso-nalul necesar, oamenii   nu-și pot începe munca din cauza problemelor create de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Vrancea (ITRSV). „Cei de la ITRSV refuză predarea suprafeței forestiere, motiv pentru care vom anunța ministerul despre această situație”, susține primarul Iordache Cazacu.
Acesta asociază refuzul autorității în domeniu cu eventuale nereguli pe care ITRSV încearcă să le ascundă de proprietarii de păduri. „Eu cred că sunt probleme și ei caută să le acopere, dar asta nu poate merge la infinit. Nu te joci cu pădurile oamenilor. Dacă sunt nereguli, cei vinovați trebuie să plătească”, a mai spus edilul.
Potrivit acestuia, ITRSV are obligația de a recunoaște existența noului ocol silvic privat, structurat pe două districte și șase cantoane, fiind înființat legal cu sprijinul Asociației Proprietarilor de Păduri Vrâncene, dar și cu cel al proprietarilor din Căiuți, județul Bacău, având în administrare un fond forestier de aproape 8.000 de hectare. „Nici noi nu am prelua această suprafață dacă   s-ar constata în mod oficial că sunt nereguli în privința ei. Ocolul Silvic Privat exact în acest scop a fost creat, de a stopa și preveni furturile din pădurile sătenilor. Oamenii s-au săturat de probleme, în permanență primesc în audiențe săteni care mi se plâng se situația pădurilor, ba că au fost furați, ba că nu au fost împroprietăriți corect, după anul 2000 și vor să se termine odată aceste nereguli. Dacă nu ia nimeni nicio măsură, voi sesiiza toate instanțele competente, inclusiv DNA-ul, pentru că așa nu se mai poate!”, a promis primarul Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?