Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Au ratat şi Bac-ul de toamnă


Cea de-a doua probă a sesiunii din toamnă a Bacalaureatului a debutat cu noi absențe. Potrivit datelor comunicate de oficialii Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, din cei 136 candidați înscriși în vederea susținerii probei de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, doar 108 s-au prezentat. Cei mai mulți dintre aceștia au optat să își etaleze cunoștințele la limba engleză și prea puțini au optat pentru limba franceză, germană sau spaniolă. Proba s-a desfășurat fără incidente, respectându-se metodologia examenului de Bacalaureat. Probele orale se vor încheia spre sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 25 – 26 august fiind așteptați să își demonstreze cunoștințele 129 candidați în competențele digitale.
Prima probă scrisă din cadrul exa-menului de Bacalaureat, sesiunea din toamnă, cea la Limba și Literatura Română, se va susține pe 29 august. Pentru această probă s-au înscris 904 candidați. Examenul continuă două zile mai târziu, adică pe 31 august, cu proba obligatorie a profilului, la care sunt așteptați să ia parte 1.315 candidați. Sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat se încheie în data de 2 septembrie cu proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi afișate duminică, 4 septembrie, și tot în cursul aceleeași zile, candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații.
În cazul celor care nu vor reuși să promoveze nici în cadrul acestei sesiuni, singura lor șansă mai este abia în cadrul Bacalaureatului din vara anului 2011.
În Vrancea, examenul de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, va fi susținut de 1.758 candidați, deși în prima sesiune au fost respinși 1.877 absolvenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?