Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Curmalele, gustoase şi foarte hrănitoare


Curmalele, cu denumirea științifică Phoenix dactylifera, fac parte din familia Palmaceae. Acestea cresc în regiunile sub-tropicale și în zonele deșertice din Africa de Nord, statele arabe, California și Australia. Curmalele sunt unele dintre cele mai vechi fructe cultivate din lume. Se speculează că babilonienii le-au cultivat 8000 de ani, iar înregistrările arată că acestea au fost cultivate cu peste 5000 de ani în urmă. Curmalele au fost considerate drept „pomul vieții” și sunt extrem de hrănitoare. Conțin zahăr natural, mai mult decât găsimi în compoziția altor fructe.
Acestea conțin și proteine, vitamina A și unele dintre vitaminele din complexul B. Arabii și-au menținut starea bună de sănătate și și-au echilibrat orice deficiență prin combinarea curmalelor cu alte alimente.
Aceste fructe conțin o cantitate importantă de fibre alimentare și potasiu, precum și minerale valoroase. Se pot consuma crude sau preparate. În Africa de Nord sunt folosite în rețetele pentru sosuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?