Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fiscul învaţă contabilii cum se depun declaraţiile on-line


Reprezentanții instituțiilor publice au fost convocați de Fiscul vrâncean la o întâlnire de lucru, joi, pe tema depunerii declarațiilor on-line și a modalităților de obținere a certificatului digital. Întâlnirea va avea loc în sala de ședințe a Direcției Generale a Finanțelor Publice. Reprezentanții fiscului au precizat că ultimul termen până la care operatorii economici au avut posibilitatea transmiterii Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, cod 112 în format hârtie a fost  25 iulie 2011. „Certificatul digital se poate utiliza atât pentru depunerea on-line a Declarației unice cod 112 cât și pentru depunerea următoarelor declarații: 100 ” Declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat”; 710 „Declarație rectificativă”;101 „Declarația privind impozitul pe profit”;300 „Decont de taxa pe valoarea adăugată”; 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”; 120 „Decont privind accizele”; 130 „Decont privind țițeiul din producția internă”; 390 VIES „Declarație recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare””, se arată într-un comunicat al DGFP.

Calendarul obligațiilor fiscale pentru luna august 2011:
Până la 15 august trebuie depusă declarația recapitulativă privind livrările/achizi-țiile/prestările intracomunitare pentru obligațiile de declarare aferente operațiunilor desfășurate în luna iulie 2011
Până la 16 august trebuie depuse raportările contabile la 30 iunie 2011. Se depun de operatorii economici care în exercițiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri peste echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro.
Până la 25 august se depune declarația 100 privind obli-gațiile de plată la bugetul de stat, declarația 112, privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?