Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cetăţenii din Jitia de peste Gîrlă sunt izolaţi


Zeci de locuințe din localitatea Jitia, mai precis Jitia de peste Gârlă așa cum o numesc localnicii, sunt în continuare izolate. Autoritățile fac demersuri pentru remediarea problemelor. „Ne chinuim să rezolvăm. Noi sperăm ca în cel mai scurt timp să refacem drumul, dar se lasă mereu. S-au luat măsuri și va fi în permanență cineva acolo care să pună balastru. Cetățenii din Jitia de peste Gîrlă sunt în continuare izolați. Acolo s-a trecut întotdeauna prin apă, dar acum s-au format maluri, apa este în continuare mare și nu reușim să trecem. Să vedem ce vom putea face”, ne-a spus primarul Nicolae Noapteș. Pe raza comunei Jitia, drumul comunal care face legătura cu satul Jitia de Jos s-a surpat pe o porțiune de 5 metri, devenind impracticabil circulației rutiere.
Cum ploile nu au ocolit nici Slobozia Bradului, Vidra sau Panciu, oamenii din aceste localități s-au confluntat cu acumulări de apă, ei fiind ajutați pentru remedierea pro-blemelor de lucrătorii Inspectoratelor pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea și Buzău. Åžase familii din Slobozia Bradului, care au locuințele în apropierea albiei unui pârâu, s-au ales cu ograzile pline de apă, în urma precipita-țiilor abundente care au căzut în zonă. „Situația a fost remediată. Au venit cei de la ISU Râmnicu-Sărat cu trei motopompe și au scos toată apa. De altfel, acolo este o zonă cu probleme de fiecare dată când plouă”, a declarat Valerică Zamfirescu, primarul comunei Slobozia Bradului.
Ploile au adus necazuri și la Vidra sau Panciu. În prima localitate, o locuință și trei curți au fost pline ochi de apă de ploaie. Duminică, în jurul orei 17.00, lucrătorii ISU Vrancea au fost sesizați despre ceea ce    s-a petrecut la Vidra. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vidra cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție cu motopompă și șapte subofițeri. Pompierii au fost cei care au scos apa dintr-o cameră de locuit, o anexă și trei curți.
Åži pompierii de la Panciu au avut de lucru duminică seara. Ei au acționat pentru a scoate apa acumulată în subsolul unui bloc de locuințe din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?