Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Remedii naturale pentru părul moale


Nu toată lumea are noroc de un păr cu volum, cu firul tare și sănătos, care să stea așa cum ne dorim atunci când ne coafăm. Persoanele care au firele subțiri știu foarte bine ce înseamnă să își aranjeze în zadar părul, să găsească dimineața pe pernă multe fire rupte sau să adune câte un pumn întreg după duș. Lățimea firului de păr este în medie între 0,05 și 0,08 mm. Tot ceea ce se află sub această medie este desemnat drept păr sensibil, fin, subțire. Grosimea firului de păr este condiționată de gena fiecăruia, iar acest lucru nu poate fi schimbat în timp. Totuși, nu trebuie să ne facem foarte multe griji. Deși părul este subțire și din această cauză se rupe mai repede, acesta se regenerează mai repede decât în cazul altor tipuri de păr. Există, spre bucuria noastră, câteva trucuri, care cel puțin din punct de vedere optic, fac ca firele de păr să arate mai voluminoase, mai groase. Firele subțiri de păr strălucesc și sunt sănătoase datorită produselor de îngrijire, însă cu ce ne ajută acest lucru, dacă părul stă aproape lipit de cap, dând astfel impresia de păr îmbâcsit și nespălat? Noile frizuri arată foarte „triste” după câteva ore de la ieșirea din coafor.
Totuși ce se poate face, mai ales că grosimea părului nu poate fi influențată de niciun tratament din lume? Acest tip de păr are nevoie de mai multă atenție și îngrijire față de celalalte. Acesta trebuie spălat mai des, însă cu produse în cantități bine dozate, în mod contrar părul va fi prea „încărcat” și „suprasolicitat”. De aceea este foarte important să-l clătim foarte bine!
Este bine să încercam să folosim remedii- șampon, mască, balsam- cât mai naturale cu putință, astfel părul nostru nu va avea de suferit de pe urma chimicalelor și va primi un plus de volum. De asemenea, foarte importantă este și alimentația echilibrată și sănătoasă. Biotina și zincul sunt extrase de către organism din mâncare și ajută foarte mult la întărirea și fermitatea firului de păr. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?