Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Prezervative gratuite pentru vrânceni


Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a trimis ieri, către Ministerul Sănătății, o solicitare privind necesarul de produse de care instituția are nevoie, până la finele acestui an, în cadrul Programelor Naționale de Sănătate destinate femeii și copilului. Astfel, pentru derularea programului „Creșterea accesului la servicii mo-derne de planificare familială”, în care sunt incluși un număr de 3.000 de utilizatori activi, DSP Vrancea a solicitat un număr de 6.000 de blistere de contraceptive orale și 20.000 de prezervative. Acestea vor fi distribuite gratuit în cabinetele de planificare familială ori pe la medicii de familie care au competențe în acest domeniu și care fac parte din programul de control al sarcinilor nedorite.
Reamintim că în urmă cu două luni și jumătate, gurile rele au spus că un oficial din Ministerul Sănătății, dorind probabil să ridice moralul bărbaților români, a decis să impună în cadrul condițiilor de organizare a licitației pentru achi-ziționarea de prezervative, anumite dimensiuni. Astfel, s-a stabilit că se vor cumpăra doar cele care au dimensiuni pornind de la 16 cm, măsurile medii fiind de 19 cm.

Programe pentru mame și sugari

Pentru programul „Profilaxia anemiei feriprive la gravidă”, unde sunt incluse 3.000 de beneficiare, au fost solicitate 3.000 de blistere cu preparate din fier, iar pentru programul „Profilaxia anemiei feriprive la sugar”, au fost solicitate 2.500 de flacoane de preparate din fier pentru 4.500 de bebeluși. De asemenea, au mai fost solicitate 5.000 de flacoane de vitamina D pentru programul „Profilaxia rahitismului carențial al copilului”. Åži aceste produse vor fi distribuite prin intermediul cabinetelor medicilor de familie din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?