Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Gâlceavă între o focşăneancă şi un executor judecătoresc


Iuliana Buga, din Focșani, spune că un executor judecătoresc nu ar fi reușit să-i recupereze nici un leu din debitul pe care fostul soț trebuia să i-l achite, în urma procesului de partaj. Executorul respinge spusele acesteia și precizează că femeia este vinovată, deoarece nu s-a prezentat la proces pentru a-și apăra interesele. Ba mai mult, în unele cazuri a fost nevoit să achite unele taxe din banii săi.

Iuliana Buga spune că în 1998 a fost desfăcută căsătoria dintre ea și fostul soț. Ulterior, a deschis acțiune de partajare a bunurilor comune, iar în septembrie 2006 s-a finalizat și acest proces. În urma partajului, Iuliana a rămas cu 1.378 metri pătrați cu vie nobilă la Cotești, dar și cu bunuri mobile. Fostul soț a primit 956 de metri pătrați de teren arabil în Podu Lacului, comuna Poiana Cristei, 422 de metri pătrați cu vie nobilă la Cotești, bunuri mobile, printre care și un autoturism. Bărbatul urma să-i restituie femeii suma de 9.350 de lei pentru ca socoteala să fie egală pentru fiecare, însă nu a făcut acest lucru. Decisă să-și recupereze datoria, Iuliana a apelat la un executor judecătoresc și la instanța de judecată.
Femeia ne-a spus că ar fi vrut ca în contul datoriei pe care fostul soț o avea la ea, acesta să-i dea în proprietate terenul de la Poiana Cristei, dar și pe cel de la Cotești. Prin intermediul avocatului, fostul soț i-a transmis femeii că a înstrăinat terenul înainte de executarea silită.
Judecătorul care a soluționat cauza a reținut faptul că la efectuarea expertizei nu au fost convocate ambele părți și ca urmare a acestei nereguli, a constatat nelegalitatea publicației de vânzare imobiliară și anularea actelor subsecvente acesteia. Iuliana nu s-a prezentat la proces și nici nu a atacat cu recurs această hotărâre, așa că executarea a fost suspendată și publicația de vânzare a imobilelor anulată. Astfel, toate demersurile sale de executare silită a fostului soț și de recuperare a datoriei, au fost blocate.
Pentru toate acestea, Iuliana Buga îl consideră vinovat pe executorul judecătoresc. „Vreau să-mi restituie banii pe care i-am plătit pentru experiza efectuată de ruda sa și cota parte din bani, și îi dau posibilitatea să-și calculeze singur ceea ce îmi datorează. Mi-a călcat în picioare interesele și onoarea, mi-a insultat inteligența”, s-a plâns Iuliana Buga.

Executorul spune că femeia nu și-a apărat interesul

În replică, executorul Firel Bîrsan spune că nu se consi-deră vinovat pentru că aceasta nu a reușit să-și recupereze datoria, mai ales că femeia nu s-a prezentat la proces să-și apere interesele și nici ulterior nu a încercat măcar să schimbe situația prin recurarea hotărârii prin care a fost suspendată executarea silită. „În prezent, la noi nu mai există un dosar de executare pe acest nume. Doamna Iuliana Buga a solicitat să i se restituie toate titlurile executorii. M-a reclamat peste tot, dar nu s-a prezentat în fața instanței cu ocazia contestației la executare formulată de fostul soț, pentru a-și apăra interesele. Parodoxul este că mă reclamă pe mine, în loc să-l reclame pe cel care are să-i restituie bani. Ar fi trebuit să se înțeleagă cu expertul eva-luator, în loc să-l reclame”, ne-a spus executorul.
Mai mult decât atât, acesta susține că în ultimul dosar, nu i-a fost plătit onorariul, iar taxa pentru înscrierea în cartea funciară a imobilului femeii a fost plătită de Biroul său. „Pentru că nu s-a prezentat la proces pentru a propune probe în apărare, instanța a lovit în actul de executare. În plus, de la începerea dosarului în 2007, doamna nu a mai trecut pe la birou un an, ori toate actele se fac la stăruința creditorului, după cum spune în lege”, a mai adăugat executorul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?