Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Profesorii au chiulit în masă de la Titularizare


Profesorii au absentat pe capete de la examenul de Titularizare, de ieri, semn că puținele posturi disponibile în învățământul vrâncean nu mai sunt chiar atât de atractive pentru ei. Dacă inițial au renunțat să mai susțină examenul de Titularizare 230 de dascăli, din cei 770 înscriși inițial, la examenul de ieri au absentat nu mai puțin de 148 profesori. Astfel, concursul în vederea ocupării unui post de titular a fost susținut de numai 395 candidați, din care 92 au părăsit sala în prima oră de examen.

Numărul mare de absenți a fost singura supriză cu care a venit examenul de Titularizare de anul acesta. Potri-vit șefilor Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, examenul de titularizare de anul acesta s-a desfășurat în bune condiții, conform metodologiei și nici un candidat nu a fost eliminat. „Examenul s-a desfășurat conform metodologiei. Nu a fost nici un candidat eliminat. Candidații prezenți la examenul de Titularizare sunt tineri foarte bine pregătiți, care bat la porțile afirmării într-o carieră deloc ușoară și nu tocmai bine plătită”, a spus Stan Rogoz, inspector școlar general al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.
Tezele vor fi corectate de profesori din județele Galați, Neamț, Iași, Brașov, Alba, Tmiș, Prahova, Vâlcea, Mehedinți, dar și din capitală. Doi inspectori școlari și un jandarm vor transporta lucrările până la destinații, unde vor fi corectate.
Luni, 18 iulie, vor fi afișate primele rezultate de la examenul de Titularizare, iar candidații nemulțumiți de rezultatele obținute vor putea depune contestații în termen de 48 de ore. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 21 iulie, urmând ca în perioada  22-25 iulie să fie organizată, la Inspectoratul Åžcolar, ședința publică de repartizare a profesorilor pe cele 64 de posturi vacante.

Catedra, preferată de cei care vor program scurt

Profesorii au avut anul acesta la dispoziție doar 64 de posturi titula-rizabile. Cu toate acestea, dascălii care s-au prezentat ieri la examen speră că vor reuși să ocupe postul mult visat, chiar dacă salariile din sistemul educațional sunt extrem de mici. „Am optat pentru o carieră în învățământ pentru că am un copil și vreau să fie bine educat. Nu sunt mulțumită de salarii, dar îți oferă pe lângă salariu și un program flexibil. Aș dori un post undeva, la țară, nu la oraș, pentru că optez pentru un program scurt, nu prelungit. Subiectele au fost accesibile și        m-am descurcat, mai ales că abia am terminat facultatea. Sper să obțin un post de educatoare”, a spus Ana Maria Angheluță. Dacă unii dascăli se mulțumesc și cu un post la țară, numai titulari să fie, există și cadre didactice cu pretenții, care speră să ocupe postul cel mai bun, mai ales că este vorba de titularizare, adică de viitorul carierei lor. „Am reușit să fac o lucrare destul de bună, sper să obțin o notă mare, care să îmi dea posibilitatea să mă titularizez la oraș. În învățământ nu mai sperăm la salarii mari, însă pentru cei care vor să facă cu adevărat treabă, acest lucru este compensat de alte be-neficii, pe care în nici un alt sistem nu le ai”, a declarat Ionuț Belinde.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?