Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Stadionul din Panciu are apă caldă de la panouri solare


Unul din oamenii care pun suflet, dar și patimă în activitatea echipei de fotbal FC Panciu este primarul orașului, Ion Petre. După ce a avut o contribuție majoră în parcursul formației „dintre vii” în sezonul 2010-2011 al ligii a treia, iar gruparea pe care o conduce a încheiat campiona-tul pe un onorant loc 5, edilul-șef al Panciului, Ion Petre are planuri mari pentru ediția următoare a sezonului. Pentru a crea condiții cât mai bune de antrenament și performanță pentru fotbaliștii care reprezintă cu cinste orașul păncean în competițiile naționale, Primăria și Consiliul Local din Panciu s-au angajat într-un amplu proces de modernizare a Bazei Sportive. Ca orice club care se respectă, FC Panciu vrea să intre în categoria celor care vor să facă performanță. „În vara acestui an am continuat modernizarea bazei sportive. Au fost multiple lucrări de refacere a structurii gazonului, au fost acoperite cele tribuna întâi și a doua și s-a compartimentat spațiul pentru cele 11 camere de locuit care vor fi folosite de jucători în preziua meciurilor pe care le vom disputa pe teren propriu. Mai mult, locul de cantonament poate fi folosit și de alte echipe care vor avea drum prin orașul nostru”, a spus primarul Ion Petre.

Vor avea două terenuri sintetice

Începând din toamna acestui an, iubitorii sportului din Panciu vor avea la dispoziție două terenuri sintetice, care se află în construcție în incinta bazei sportive. Cele două suprafețe, una de minifotbal și una de tenis de câmp au dimensiunile necesare pentru standardele competiționale, vor fi iluminate în timpul nopții și se va asigura un spațiu pu-blicitar celor care vor să-și promoveze firmele. De asemenea, cele două terenuri vor beneficia de un vestiar, care va fi amenajat cu dușuri. „Am decis să construim cele două terenuri sintetice pentru a veni în sprijinul tineretului din orașul Panciu, cât și pentru activitatea școlară (competiții de tenis de câmp și minifotbal ale școlilor, cupe și campionate pentru tinerii din comunele aflate în apropierea orașului Panciu). Prin aceste investiții, încercăm ca oamnii să revină la mișcarea sportivă și să eliminăm viciile pe care tineretul le au în ziua de astăzi”, a mai precizat primarul Ion Petre.

Patru amicale după cantonament

Timp de zece zile, în perioada  15-25 iulie, jucătorii echipei de fotbal FC Panciu vor efectua un stagiu de pregătire la Vatra Dornei (Suceava), locația aleasă fiind Pensiunea Dornelor, care poate oferi toate condi-țiile de antrenament și refacere jucătorilor antrenați de Ionică Serea și Dănuț Bolocan. Jucătorii echipei din Panciu vor beneficia în cantonament de condiții excelente. Pe lângă saună și o sală dotată cu aparate de forță de ultimă generație, fotbaliștii vor avea la dispoziție mese de bi-liard, rummy și tenis de masă. Prima ședință de pregătire este programată la orele 10.15 și va consta într-o pregătire fizică, timp de 75 de minute, iar a doua ședință se desfășoară la orele 16.15 și este destinată schemelor exercițiilor tehnico-tactice. Pe durata stagiului montan, vrâncenii vor disputa și trei partide de verificare împotriva unor adversari din zonă. „Fotbaliștii vor beneficia de condiții excelente de cazare, dar și de antrenament. În plus, antrenorii vor avea la dispoziție câteva trasee dure pentru alegările de anduranță”, a spus președintele grupării păncene, Mihai Popescu. Conducerea clubului a fixat și patru partide de verificare: cu Sporting Suceava (pe 24 iulie, la Cîmpulung Moldovenesc), cu Politehnica Galați (pe 27 iulie la Galați și 30 iulie la Panciu) și cu ASC Bacău (pe 6 august, la Bacău).

Au bani pentru obiectivul principal: locurile 1-2

Echipa de fotbal s-a reunit pe 4 iulie, iar jucătorii au tras din greu la ședințele de antrenament pe care tehnicienii le-au fixat în fiecare zi. Obiectivul formației din Panciu este clar: clasarea pe primele două locuri. „Cu sprijinul diferiților sponsori și a Consiliului Local Panciu, avem resursele necesare pentru a acoperi cheltuielile întregului sezon competițional. Vom dota stadionul cu o tabelă electronică, vom acoperi tribuna I, apoi vom mobila cele 11 camere ale fotbaliștilor”, a mai spus edilul-șef al orașului Panciu, Ion Petre.

Cu Serea și Bolocan înainte!

Cei doi antrenori ai echipei, Io-nică Serea și Dănuț Bolocan au sprijin total din partea conducerii. „Sunt foarte mulțumit de antrenori, mai ales că în ediția trecută de campionat la un moment dat ne aflam pe penultimul loc, apoi, odată cu instalarea pe banca tehnică a lui Ionică Serea, am reușit să recuperăm ceea ce am pierdut în prima parte a sezonului. Serea este un tip serios, muncitor și are avantajul că lucrează cu un lot unit și dornic de a ajunge la performanță, așa cum și-a propus conducerea clubului”, a spus Ion Petre.

Predoiu, Căt. Tudor și trei juniori, noutățile din lot

Antrenorii grupării păncene sunt mulțumiți de lotul de jucători pe care îl au la dispoziție. Conducerea clubului a reușit să facă un prim transfer important, atacantul Mădălin Predoiu (adus de la CSM 2007 Focșani), iar în aceste zile la echipă va sosi și Cătălin Tudor, un bucureștean de 18 ani care a mai jucat pentru FC Panciu în urmă cu două sezonane. Un alt capitol la care echipa suferă este cel al juniorilor, în condițiile în care în partidele oficiale, păncenii sunt obligați să aibă în teren pe toată durata jocului trei jucători cu vârsta sub 21 de ani. „Probleme ar fi la nivelul jucătorilor sub 21 de ani, dar până la startul ligii a treia, vom avea trei juniori valoroși”, a precizat directorul sportiv, Raul Cioran.

Apă caldă prin programul „Casa verde”

Stadionul din Panciu este alimentat cu energie din panourile solare după ce proiectul depus pentru programul „Casa verde” a primit aprobarea de la Ministerul Mediului și Pădurilor. Baza Sportivă se aliniază astfel tendințelor europene. 90% din finanțare a fost suportată de Minister, iar restul de 10% de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret. Instalarea panourilor electrice însemnă o economie consistentă la bugetul clubului. Cheltuielile cu încălzire și apă caldă se reduc cu aproape 50% , iar banii rămași ar putea fi reinvestiți în performanță. „Am dotat stadionul cu o instalație de panouri solare, care asigură 1500 de litri de apă caldă pentru fotbaliști, iar în perioada următoare, vom amenaja un bazin de recupare după efort și o saună”, ne-a declarat primarul Panciului, Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?