Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Casă în flăcări, în comuna Paltin


O locuință din Paltin a fost cuprinsă de un incendiu în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.12. Pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, la fața locului  s-au deplasat două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vidra, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și nouă subofițeri, pompierii militari acționând în coo-perare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Paltin.
În urma incendiului au ars 80% din locuința construită din lemn și acope-rișul acesteia pe o suprafață de 80 metri pătrați, o anexă cu acoperișul din lemn cu învelitoare din șindrilă pe o suprafață de 10 metri pătrați și bunuri de uz gospodăresc. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs de tablou de distribuție a curentului electric neizolat.
În perioada 8 – 10 iulie, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost solicitat prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină pentru soluționarea a 25 situații medicale de urgență.
Astfel, s-a intervenit în municipiile Focșani și Adjud, orașul Odobești, precum și în comunele Păunești și Slobozia Ciorăști, paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și Secției de Pompieri Adjud acționând pentru acordarea primului ajutor medical calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă.
Tot la finele săptămânii trecute, specialiștii pirotehniști din cadrul ISU Vrancea s-au deplasat în poligonul special amenajat din comuna Nănești, pentru a distruge, în mod controlat, muniția neexplodată descoperită pe raza județului Vrancea. Au fost distruse 20 proiectile  explozive de diferite calibre  și 4 grenade defensive.
Vineri, în jurul orei 16.00, specialiștii piro-tehniști din cadrul inspectoratului s-au deplasat în comuna Vidra, unde au identificat un proiectil exploziv calibru 76 milimetri, muniția fiind descoperită de Vasile G. în timp ce săpa fundația unei case.
Muniția neexplodată a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, pentru a fi distrusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?