Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Fiscul a stabilit lista posturilor vacante


Fiscul vrâncean a publicat lista posturilor vacante din cadrul instituției. Testarea profesională va avea loc pe 18 și 20 iulie, bibliografia și lista posturilor vacante fiind deja publicate pe site-ul Direcției Ge-nerale a Finanțelor Publice (DGFP) Vrancea. La testări sunt așteptați cei 110 funcționari de la Fisc, angajați ai administra-țiilor financiare desființate sau din structurile proprii care au primit preavize începând de la 1 iulie. Testări vor susține și comisarii Gărzii Financiare, începând cu 11 iulie. În total își vor pierde locul de muncă 24 de funcționari de la Fisc și șase comisari ai Gărzii Financiare Vrancea.
Procedura reorganizării din Finanțe prevede ca, până la 14 iulie, salariații disponibilizați să opteze pentru unul din cele 86 posturi vacante la DGFP Vrancea. Acolo unde va fi câte o persoană pentru fiecare post nu se va susține nicio testare. În schimb, pentru cazurile în care vor fi minim doi concurenți pe post se va susține o testare a capacităților profesionale.
De exemplu, conform listei posturilor vacante, sunt disponibile cinci posturi de șef birou, la biroul resurse umane și salarizare, biroul județean de informații fiscale, la încasarea și evidența veniturilor bugetare, registru contribuabili declarații fiscale persoane fizice, evidență plătitoti persoane fizice și juridice.
„Examenul scris a fost programat pentru data de 18 iulie, iar interviul pentru 20 iulie. Comisia de examinare va fi alcătuită dintr-un președinte și doi membri, din cadrul instituției”, a afirmat directorul executiv al DGFP, Ion Ghionea.
La altă instituție din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală supusă reorganizării, respectiv Garda Financiară, nici până acum nu au fost lămurite procedurile prin care își vor pierde posturi comisarii. Deși s-a stabilit numărul de posturi care rămân la fiecare secție județeană, zilele în care are loc testarea, există încă suspiciuni asupra legalității proceduri prin care are loc concedierea comi-sarilor. Astfel, legislația prevede condiții stricte în care un funcționar public își pierde locul de muncă, respectiv desființarea instituției. Ori, acest lucru nu se întâmplă la Garda Financiară, iar cei care vor contesta în instanță au mari șanse să câștige procesele.
La Garda Financiară Vrancea ar urma să fie condusă de un comisar șef de secție și, fiind o secție mică, de un comisar șef de divizie. Cei 16 comisari superiori vor susține testări pentru cele 10 posturi.
Concedierile nu-i vor ocoli nici pe vameși. Aproximativ o treime dintre angajații vamali de la Vrancea urmează a fi disponibilizați. Deocamdată însă nu au fost comunicate cifre exacte despre numărul vameșilor care își vor pierde posturile sau date despre noua organigramă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?