Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Staţia de sortare a fost modernizată


CUP Salubritate a inaugurat, vineri, o anexă a stației de sortare de la Golești. Aici va fi realizată sortarea fracției biodegra-dabile de partea reciclabilă care poate fi valorificată prin contractele încheiate cu CUP Salubritate în Buzău sau Adjud. Dispozitivul suplimentar este concepția exclusivă a angajaților CUP Salubritate conduși de directorul Viorel Profiroiu. „M-am inspirat din reviste de specialitate și de la televizor și am adaptat proiectele la nevoile noastre. În conti-nuare mai avem investiții de făcut pentru a avea o stație de sortare completă. Ne mai trebuie o bandă magnetică pentru extragerea metalelor, o presă pentru fracția semiudă și un tocător de vegetale”, a declarat Profiroiu la inaugurarea de vineri.
Secțiunea nouă cuprinde o hală de descărcare închisă pentru mașini și utilaje, un dispozitiv de desfăcut sacii de gunoi, un ciur rotativ care cerne fracția biodegradabilă din gunoi și benzi transportoare. Toate investițiile de până acum la Golești sunt făcute de CUP Salubritate din fonduri proprii și au condus la o ieftinire a gunoiului menajer. „De doi ani de zile nu am mai crescut prețul la gunoi, în condițiile în care prețul la motorină era de 3,5 lei și acum este de peste 5 lei”, a explicat directorul CUP Salubritate. La evenimentul de ieri a fost prezent primarul Municipiului Focșani, Decebal Bacinschi alături de mai mulți consilieri locali. Edilul a lăudat inițiativa directorului și a promis că în viitor se va lua în calcul redu-cerea prețului la gunoi. „Este lăudabil faptul că toată investiția s-a făcut în regie proprie și putem inaugura azi (n.r. vineri) o completare a stației de sortare. Poate vom reuși în viitorul apropiat să reducem și costurile la gunoiul menajer”, a declarat primarul la inaugurare.
În prezent, stația de sortare numără 16 angajați care sunt plătiți lunar cu salarii de minim 700 de lei. În viitor, directorul și-a propus mutarea unor vestiare pentru angajați și construirea unor cabine de duș pentru ca salariații să plece acasă în condiții de igienă maximă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?