Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Funcţiile şi conducerea structurilor deconcentrate trebuie să fie ale oamenilor din sistem


Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, în deschiderea ședinței Biroului Permanent al Femeilor social-democrate, că funcțiile și conducerea structurilor deconcentrate, cu excepția miniștrilor și a secretarilor de stat, trebuie să fie ale oamenilor din sistem.
‘’Funcțiile și conducerea structurilor deconcentrate cu excepția, bineînțeles, a miniștrilor și a secretarilor de stat care sunt funcții politice, toate celelalte trebuie să fie ale oamenilor din sistem și cred că ține foarte mult de organizația de femei să identifice oamenii din sistem, care sunt și corecți, care sunt și bine pregătiți, sunt și respectați de restul sistemului și care se apucă de o treabă serioasă indiferent de ce partid este la guvernare o perioadă sau alta. E o schimbare fundamentală pe care vrem să o facem. Vă adresez apelul acesta pentru că sunt convins că sunt foarte, foarte multe doamne în toate sistemele publice care au și respectul colegilor și pregătirea profesională necesară (…) Dacă nu trecem în prima lună la meritocrație și rămânem la partitocrație, eu cred că o să eșuăm în orice ne propunem și o să-i dezamăgim pe oameni foarte tare’’, a subliniat președintele social-democraților, Victor Ponta.

El a făcut în apel la organizație să se pregătească nu numai pentru perioada de campanie, dar și pentru principiul de la care PSD ‘’nu va abdica’’ de a schimba oamenii din sistem cu oameni politici. ‘’Este ultima vară de pace. Oamenii așteaptă foarte mult de la noi. Eu sunt doar de 11 ani în partid, dar nu am prins o atmosferă atât de favorabilă în ceea ce ne privește. Atmosfera asta, la două, trei, patru luni după ce vom fi la guvernare o să înceapă să se schimbe, așa că e important ce facem în acele luni pentru că așteptarea este uriașă. Oamenii așteaptă de la noi ca a doua zi după ce schimbăm guvernul și eventual și pe președinte să fie totul mult mai bine. (…) Să pregătiți organizația de femei pentru un principiu de la care nu vom abdica de data asta în nici un caz. Nu mai schimbăm oamenii PDL cu oamenii PSD și ai PNL. O să schimbăm oamenii PDL cu oameni care sunt din sistem și care se pricep la acel sistem. Nu mai aducem pe nimeni din afară doar pentru că a muncit în campanie sau pentru că este militant de partid dacă nu are legătură cu domeniul. Poate să sune pentru unii din militanții noștri destul de prost: ‘păi cum eu muncesc în campanie și după aia nu-mi dați funcție?! Nu! Nu!’’’, a argumentat liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?