Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Sănătate cu rădăcină de lemn dulce


Cunoștințe din vechime, ce includ și medicina tradițională chineză, susțin că rădăcina de lemn dulce este folosită în scopuri terapeutice încă de acum 5000 de ani. Se utilizează pe scară largă în me-dicina naturistă.
Extractul din rădăcină de lemn dulce se folosește adesea pentru vindecarea ulcerului gastric și a celui duodenal.
În rădăcinile de lemn dulce se găsesc glicirizină, săruri  de potasiu, acid limveritic, asparagină, vitamine. Gliciri-zina este de 50 de ori mai dulce decât zahărul și acționează la fel ca și cortizonul. Extractul din rădăcină de lemn dulce are acțiune antiinflamatoare, antihistaminică, antialergică și reglează schimbul  de apă și săruri. Fortificând sistemul imunitar și pe cel endocrin, rădăcina de lemn dulce are efect tonic, ajută la profilaxia și vindecarea stărilor legate de activitatea SNC. Se admi-nistrează ca antidepresiv. 
Eficiența terapeutică a rădăcinii de lemn dulce se manifestă în acțiunea spasmolitică asupra mucoasei intestinale, permițând relaxarea acesteia și eliminarea pungilor de gaze, destinderea musculaturii, scăderea secreției glandelor digestive, stimularea producerii de suc gastric. Acțiunea sa este în general fortifiantă. Este un mijloc expectorant, mucilaginos și diuretic.
În cazuri de tuse are acțiune emolientă; blochează creșterea tumorilor, are acțiune antivirală, antibacteriană și contribuie la funcționarea normală a stoma-cului, stimulează peristaltismul tractului gastrointestinal.
Când cumpărați produse ce conțin rădăcină de lemm dulce (ceaiuri, extracte) citiți prospectul, administrați cantitățile indicate, respectați condițiile exacte de prescripție și cazurile în care nu ar putea fi utilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?