Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Două CAF-uri ale ENET, dărâmate


Modernizarea fabricii de căldură a Focșaniului a început efectiv ieri, când s-a dat startul la demolarea a două Cazane de Apă Fierbinte (CAF-uri), de câte 10 Gcal/oră. După ce vor fi dezasamblate, acestea vor fi duse la punctele de colectare a fierului vechi, iar banii obținuți vor fi alocați pentru acoperirea cheltuielilor efectuate cu demolarea lor și diferența la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Aceasta este prima acțiune aplicată de ENET în programul de modernizare și aliniere la normele de mediu impuse de Uniunea Europeană. Fabrica de căldură mai are, pe lângă aceste două CAF-uri, alte trei cazane, din care două, de câte 25 Gcal/oră. Acestea, la rândul lor, vor fi demolate și înlocuite cu unul nou, de 50 Gcal/oră.
În urma modernizării, ENET va mai rămâne, din aparatura veche, cu un singur CAF de 50 Gcal/oră. Directorul ENET, Valter Popescu, susține că gradul ridicat de ineficiență din prezent este datorat echipamentului de încălzire învechit, care va fi înlocuit începând din această toamnă.
Potrivit unui studiu realizat de Price Waterhouse Coopers, pe sistemul centralizat de aprovizionare cu energie termică din România, ENET Focșani a înregistrat pierderi de aproape 30% în anul 2009 și o rată a profitabilității de -6%. Acesta sunt doar câteva semne prin care studiul recomandă o modernizare imediată. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?