Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

ITM i-a luat la control pe transportatori


Numărul mare al victimelor, rezultate în urma unor accidente de muncă produse în trafic, înregistrate la nivel național, i-a determinat pe inspectorii de muncă să-i ve-rifice pe angajatorii care desfășoară activități economice principale sau secundare de transport rutier de marfă și persoane. Astfel, în perioada aprilie-mai 2011, transportatorii rutieri de marfă și de persoane au fost verificați de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea privind respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea lucrătorilor și utilizarea fără pericol a echipamentelor de muncă destinate transportului de marfă și persoane. În prima etapă a acestei acțiuni, au fost verificați 26 de angajatori, atât din județul Vrancea, cât și din alte județe, cu un număr total de 418  lucrători. Ca urmare a deficiențelor constatate, 22 de societăți au fost sancționate contravențional, fiind aplicate 29 de sancțiuni, din care 27 de avertismente și 2 amenzi contravenționale, în valoare de 8.000 lei. „Au fost dispuse și măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și pentru asigurarea securității și sănătății la locurile de muncă pentru toți lucrătorii”, a transmis inspectorul șef al ITM, Eliza Botezatu.
Cele mai frecvente deficiențe întâlnite au fost nerealizarea de către angajatori a evaluării riscurilor pentru securitatea și sănătatea salariaților, neîntocmirea planului de prevenire și protecție, lipsa echipamentului individual de protecție din dotarea conducătorului auto, lipsa unei supravegheri medicale adecvate, la angajare sau periodic, pentru lucrătorii ce conduc autovehicule rutiere pe drumurile publice și nedesemnarea lucrătorilor care aplică măsurile de prim-ajutor, de stingere a incen-diilor și de evacuare a lucrătorilor.
Transportatorii vor fi din nou controlați în cea de-a doua etapă a campaniei, care se va desfășura în luna octombrie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?