Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Angelina Jolie a vizitat Lampedusa


Actrița americană Angelina Jolie și Antonio Guterres, înaltul comisar pentru refugiați din partea ONU, le-au mulțumit, duminică, locuitorilor din Lampedusa pentru generozitatea de care au dat dovadă permițând câtorva mii de imigranți să se adăpostească pe insula lor.
Actrița americană, venită din Malta într-o vizită surpriză, a dorit să vadă centrul de refugiați de pe această mică insulă din sudul Italiei, unde a insistat să își lase amprentele digitale, la fel ca miile de imigranți în momentul coborârii lor din bărci. „Este o adevărată onoare să mă aflu aici, pe insula voastră atât de frumoasă. Nu vă puteți imagina ceea ce ați reprezentat pe parcursul acestui an pentru toate acele persoane care căutau cu disperare un ajutor”, a declarat Angelina Jolie, adresându-se locuitorilor din Lampedusa.
Potrivit comunității catolice Sant’Egidio, 1.820 de imigranți din Africa de Nord, majoritatea originari din țările din sudul Saharei, s-au înecat de la începutul lunii ianuarie în Marea Mediterană, navigând spre Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?