Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Taximetriştilor le e frică de patroni, nu de poliţişti


Taximetriștii din Focșani au și ei nemulțumirile lor. Nu le place că nu sunt văzuți cu ochi buni de ceilalți participanți la trafic, iar numărul mare de condiții care li se impun pentru a putea practica această meserie îi nemulțumește. Acțiunile polițiștilor nu le văd cu ochi răi, dar nici nu sunt dornici să fie verificați în fiecare zi. Åžoferii de pe taxiuri spun că oamenii legii sunt, uneori, prea aspri cu ei, mai ales atunci când vine vorba de amenzile aplicate pentru neportul centurii de siguranță sau pentru faptul că nu parchează întotdeauna în locurile în care ar trebui. „Este bine că se organizează acțiuni pentru că sunt și șoferi care nu respectă regulile de circulație. Sunt de acord să fie sancționat cel care nu are atestat, permis, asigurare sau inspecție tehnică. Cred că ar trebui să ne mai ocolească pe noi, cei care respectăm legea. Dacă nu am o dată centura, asta nu înseamnă că sunt un pericol public. În oraș nu poți circula cu viteză mare și în plus noi coborâm, urcăm și tot așa. Nu pot să stau mereu cu mâna pe centură. Este adevărat că uneori ne parcăm mașinile neregulamentar, dar nu întotdeauna este liber în spațiile destinate nouă și trebuie să ne așteptăm și noi clienții undeva. În rest, nu am nimic împotriva acțiunilor. Dacă nu am mai fi verificați, probabil că unii dintre noi ne-am face de cap. În rest… noi avem o grămadă de probleme, dar… nu au rezolvare, pentru că țin de angajatori. Ne chinuim să trăim”, a precizat un taximetrist din Focșani.
Un alt taximetrist ne-a spus că a primit amenzi de la polițiști pentru diferite abateri, pe care de cele mai multe ori le-a și meritat. Omul are și nemulțumiri, dar nu are ce să facă. „De când fac meseria asta, am fost amendat de vreo 4 ori. O singură dată nu am fost sigur că meritam acea amendă, dar asta este. Poate mai călcăm și noi pe bec, dar ne deranjează când se spune că «taximetriștii sunt pericol public». Am auzit de multe ori afirmația asta și am citit-o și prin ziare. Nu cred că suntem un pericol mai mare decât alți participanți la trafic. Suntem mai mulți și probabil acesta este motivul generalizării. Acțiunile sunt binevenite, mai ales când se pune accent și pe cei care ne fac concurență neloială, cu pirateria lor cu tot. Eu unul nu aș putea face treaba asta fără să am atestat. Åžtiu că au fost și cazuri de acest gen și categoric nu este bine. Atâta timp cât faci ceea ce prevede legea, nu are nimeni treabă cu tine. Noi avem alte probleme cu parcările și alte aspecte, dar acestea țin de alte instituții”, a spus acesta.
Cei doi au preferat să stea de vorbă cu noi sub protecția anonimatului de teamă să nu aibă probleme cu… patronii, nicidecum cu polițiștii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?