Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Şoferi cu mult alcool în sânge


Un bărbat din Fitionești a consumat alcool fără nicio limită, după care s-a urcat nestingherit la volan, deși ar fi putut deveni un adevărat pericol în trafic. Duminică noapte, la ora 23.00, polițiștii din Fitionești l-au oprit în trafic pe Gheorghe A., de 60 de ani, din localitate, care se deplasa la volanul unui autoturism Opel. Deși se ținea greu pe picioare, bărbatul a reușit să sufle în alcooltest, iar rezulta-tul a fost dezastruos pentru el. Etilotestul a indicat că șoferul avea o alcoolemie de 1,44 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Pentru că se știa cu musca pe căciulă, bărbatul a refuzat să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Deși era băut bine șoferul a realizat că dacă merge la spital va fi și mai rău. De obicei, în sânge, alcoolemia este mult mai mare, în cazul său putând depăși 2,5 la mie. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuz de recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Duminică, infracțiunile de conducere sub influența băuturilor alcoolice au fost și mai multe. Dimineață, la ora 7.50, polițiștii din Adjud, în timp ce efectuau un control pe linie rutieră pe DN 11 A, în cartierul Adjudul Vechi, au oprit autoturismul Fiat condus de Petru M., în vârstă de 41 ani, din comuna Găiceana, județul Bacău. Pentru că bărbatul mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,50 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.
La 06.30, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere l-au depistat pe DN 2 M, la ieșirea din municipiul Focșani, pe Daniel P., de 22 ani, din comuna Broșteni, în timp ce conducea un autotu-rism Renault, având o concentrație de 0,46 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. La aceeași dată, la ora 8.00, polițiștii din Câmpuri l-au identificat pe DN 2L, pe raza localității, pe Mugurel M., de 43 ani, din Soveja, în timp ce conducea un autoturism Dacia. La testarea alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,15 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tot duminică, la ora 14.11, polițiștii din Panciu l-au identificat în trafic pe Ionel B., de 60 ani, din loca-litate, în timp ce conducea autoturismul marca Chevrolet, iar în urma testării alcooltest, rezultatul a fost de 1,02 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Åžoferii cheflii au ajuns la spital pentru a le fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, ei au rămas fără permise de conducere și le-au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Duminică seara, la ora 21.39, polițiștii din Fitionești l-au depistat pe Marius M., de 41 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul Dacia, având o alcoolemie de 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențio-nal și i-a fost reținut permisul de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?