Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Cele mai deprimante filme. Efectele asupra publicului: depresie şi suicid


Filmele „Avatar”, „Requiem for a dream”, „Million Dollar Baby”, „La Strada” sau „Leaving Las Vegas” se numără printre cele mai deprimante pelicule, fiind acuzate că au instigat la sinucidere. S-a scris nu de puține ori despre impactul enorm pe care anumite filme l-au avut asupra publicului, împingând chiar la cazuri extreme – depresie și suicid.

1. Avatar (2010). Regia: James Cameron
Åži-a dat fanii peste cap cu universul utopic prezentat, astfel că spectatorii s-au plâns de stări depresive și gânduri sinucigașe după ce au văzut imaginile de vis. Spectatorii sunt triști că nu pot vizita planeta Pandora. Pe un forum al filmului din America de Nord s-au postat 2000 de mesaje la topicul „metode prin care să treci de depresia cauzată de lipsa Pandorei”.

2. Requiem for a dream (2000). Regia: Darren Arronofsky
Adaptarea după romanul lui Hubert Shelby Jr spune povestea a patru personaje, fiecare ducând propria luptă cu dependențele pentru a scăpa din lumea iluziilor. Fiecare imagine din film exprimă mizeria sufletească și fizică în care ei trăiesc.

3. Million Dollar Baby (2004). Regia: Clint Eastwood
Mo Cuishle (draga mea, sângele meu) sunt două cuvinte care te fac să plângi, mai ales dacă-ți amintești secvențele din film cu Maggie rămasă paraplegică, într-o disperare acută de a-și încheia viața: își mestecă limba cu speranța că va sângera până la moarte.

4. La Strada (1954). Regia: Federico Fellini
Rolul interpretat de Anthony Quinn, un circar violent care cumpără o tânără de la mama sa, pe care în ciuda devotamentului său o bate și o amenință constant, este poate unul dintre cele mai puternice ale sale.

5. Leaving Las Vegas. Regia: Mike Figgis
Nicholas Cage este un actor bun, dar nu unul excepțional. În filmul acesta, însă, se întrece pe sine în rolul lui Ben Sanderson, un scriitor genial, dar răpus de băutură. Alături de el are o femeie loială, prostituata sa, care nu reușește să-l scoată din mizerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?