Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Mica bombă: un Audi A1 de 503 CP!


Nu vă așteptați să regăsiți această mică bombă în oferta Audi! Este doar un concept, o demonstrație de forță a constructorului de la Ingolstadt. Exoticul A1 din imaginile alăturate va fi prezentat în cadrul ediției de anul acesta a festivalului Worthersee.
Evenimentul, dedicat fanilor mărcilor din Grupul Volkswagen, a ajuns anul acesta la a 30-a ediție. Se numește A1 clubsport Quattro și a fost realizat într-un singur exemplar. Sub capotă adăpostește motorul în 5 cilindri turbo de 2,5 litri, de pe Audi TT RS. Este același agregat pe care l-am întâlnit și pe conceptul Quattro, dar care are acum 503 CP! Surplusul de 123 CP a fost obținut prin revizuirea motorului, cu un nou turbo, un intercooler special și evacuarea reproiectată. Puterea este transmisă la cele patru roți prin intermediul cutiei manuale de pe TT RS, care a fost și ea revizuită. 
Astfel dotat, micuțul A1 este capabil de o accelerație de-a dreptul delirantă: 0-100 km/oră în 3,7 secunde. Altfel spus, se poate lua la întrecere, de la egal la egal, cu cel mai sportiv model din gama Audi, spectaculosul R8 GT! Caracterul ultrasportiv se lasă trădat de aspectul general al mașinii, cu parașocuri agresive, calandru imens, eșapament plasat lateral și o imensă aripă deportantă deasupra hayonului. Interiorul este în stil „racing”, cu două scaune cu profil sport și elemente din alcantara și fibră de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?