Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Gropile din asfalt şi neterminarea Pieţei Unirii, reclamate de focşăneni


Cetățenii care au participat ieri la dezbaterea bugetului pe anul 2012, l-au desființat pe consilierul local din partea PDL, Eugen Popa. Dezbaterea pe marginea întocmirii bugetului pentru anul care vine a fost cea mai animată dintre cele trei care au avut loc până acum.

În sala Åžcolii Nr. 3 din Focșani au fost prezente apro-ximativ 20 de persoane care au sesizat diferite probleme ale municipalității și ale autorităților publice locale. De la străzile pline de gropi și până la spații verzi, căldura de la ENET și calitatea lucrărilor efectuate, consilierii locali prezenți și cei doi viceprimari au răspuns punctual la toate întrebările puse de oamenii din sală. Doi focșăneni au ales să părăsească dezbaterea, pe motiv că primarul Decebal Bacinschi nu a fost prezent, iar cel de-al treilea, Ulise Grosu, a plecat după ce s-a declarat nemulțumit de răspunsul pri-mit la problemele politice pe care le-a semnalat. De departe, cel mai atacat a fost consilierul local din partea PDL Eugen Popa, proaspăt numit în Consiliul Local. Încă de la startul sesiunii de întrebări, consilierul Popa a fost luat la întrebări de un cetățean, pe motiv că nu a participat la dezbaterea de miercuri, deși era trecut pe lista celor care trebuiau să răspundă la întrebările focșănenilor. „Vroiam să vă întreb dacă      v-am supărat cu ceva. Care este motivul pentru care nu ați venit la dezbaterea de ieri (n.r. miercuri)?”, l-a întrebat un focșănean pe consilier. Răspunsul oficialului a fost cât se poate de rușinos. „Nu am știut!”, a afirmat Popa. Următoarea întrebare la adresa consilierului PDL a fost legată de decizia PDL din Consiliul Local de a vota acoperirea din bugetul primăriei a diferenței prețului la gigacalorie de la 203 la 272 de lei. Popa nu a reușit să formuleze un răspuns, așa că a fost apostrofat de focșănean. 

Gropile din asfalt, nemulțumirea tuturor

Nici viceprimarul Vasile Dobre nu a scăpat de criticile focșănenilor și nici de întrebările acide legate de starea infrastructurii din oraș. Denisa Mihalache s-a plâns de gropile din asfalt, de stadiul în care se află lucrările de la obiectivul Piața Unirii și de beculețele de sărbători, care au rămas montate în câteva zone din oraș. „Ce beneficii îmi oferă acest oraș? Ne dorim să locuim în Focșani, dar nu se mai poate. De fiecare dată când circul cu mașina pe străzile Focșaniului, mă doare inima. Străzile sunt praf. La giratoriul de la Kaufland e praf, nu sunt gropi, dar sunt dâmburi. Nu s-au reparat străzile, dar s-au trasat. Cel care a trasat cred că a fost băut, pentru că a trasat strâmb. Reparația la mașină cine o plătește?”, a întrebat pe bună dreptate femeia. Răspunsul a fost simplu. „Din păcate aveți dreptate. În ultimii ani nu au fost bani pentru reabilitarea străzilor și asfaltul vechi s-a degradat. Întreținerea drumurilor a rămas la bugetul local care este foarte mic”, a spus viceprimarul Vasile Dobre, care i-a dat dreptate și următorului focșănean care a acuzat lipsa de calitate a lucrărilor.
Dacă majoritatea cetățenilor a criticat administrația publică locală pentru diferitele neajunsuri, Constantin Staicu a găsit de cuviință să o și laude. În aceeași perioadă a anului 2010, primăria a avut întâlniri cu cetățenii pe aceeași temă. Atunci, Staicu a propus renunțarea la contractul cu firma de ridicări auto și trecerea serviciului în subordinea primăriei, lucru care s-a întâmplat la începutul acestei luni. „Vă laud, am spus anul trecut ca primăria să beneficieze de sumele încasate de la ridicările de mașini. Văd că   s-a realizat acest lucru, drept pentru care mă declar mulțumit”, a spus Constantin Staicu. Åži, pentru ca lauda să fie pe drept, viceprimarul Bogdan Matișan a plusat și a indicat și destinația sumelor colectate din acest serviciu. „Primăria nu face o afacere din ridicările de mașini. Acești bani vor merge la amenajarea parcărilor și extinderea lor”, a declarat Matișan. 
Focșănenii se mai pot întâlni cu reprezentanții primăriei și alți patru consilieri locali în cea de-a patra întâlnire care va avea loc marți, 14 iunie, la Åžcoala Nr. 10, începând cu ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?