Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ceaiul de eucalipt şi sănătatea


Eucaliptul este un gen de plante din familia Myrtaceae care crește în Australia, Papua Noua Guinee, Indonezia și Filipine și care se prezintă sub forma unor arbori sau arbuști cu frunzele verzi pe tot parcursul anului. Efectele terapeutice ale eucaliptului au fost în repetate rânduri subliniate încă din cele mai vechi timpuri însă acestea au fost confirmate științific abia în epoca modernă când s-au întreprins studii amănunțite. Dintre componentele sale, frunzele sunt cele mai întrebuințate în medicină datorită mirosului lor puternic și a caracteristicilor deținute.
Consumul ceaiului de eucalipt repre-zintă una dintre cele mai facile moduri în care puteți beneficia de proprietățile mi-nunate ale acestei plante.  Chiar dacă nu este specifică României o puteți procura de la farmacie sau din magazinele de specialitate. Ceaiul de eucalipt tratează tusea, simptomele induse de răceală, astmul, bronșita și multe alte afecțiuni ale sistemului respirator. De asemenea, infuzia cu gust și miros atrăgător decongestionează fosele nazale în mod spontan și are efect calmant asupra celor care o utilizează. Trebuie să amintim rolul important pe care îl joacă ceaiul de eucalipt în reglarea glicemiei corpurilor noastre. Prin intermediul acestuia se evită una dintre cele mai periculoase afecțiuni, diabetul zaharat.
Ceaiul de eucalipt de asemenea întărește sistemul imunitar și luptă împotriva infecțiilor din organism micșorând temperatura corporală dacă valoarea sa a depășit valoarea normală (37 grade C). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?