Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cafenele şi promenadă sub copertină


Trotuarul de peste drum de Piața Unirii, din municipiul Focșani, a intrat în proces de reabilitare, iar după ce lucrările vor fi terminate zona va căpăta o nouă față, dar și formă. Potrivit proiectului, pe acest trotuar va fi montată o copertină lungă, de la trecerea de pietoni de vizavi de Consiliul Județean până în dreptul Farmaciei 24, astfel că strada va deveni un loc numai bun pentru promenadă.
Primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, ne-a dezvăluit, recunoscând că a fost o idee a președintelui Consiliului Județean Marian Oprișan, cum va arăta zona după refacere. „Trotuarul va avea o formă arcuită, pentru că proiectantul a vrut să realizeze un cerc. Pe trotuar va fi construită o copertină și vor fi amplasate și două spații comerciale, în care ne-am gândit să facem două terase… în principiu spațiu de relaxare”, ne-a spus primarul. În prezent, pe acest trotuar se fac săpături pentru a fi turnați stâlpii ce vor susține copertina, după care pavimentul va fi modernizat.
De asemenea, la Piața Unirii se lucrează în ritm sporit. Ultimele lucrări scot la iveală felul în care va arăta obiectivul de investiții în mai puțin de o lună. În prezent, se montează granitul în dreptul Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia”, se lucrează la obelisc și la muzeul din stânga bisericii, iar în perioada care urmează va fi plantată și vegetația. De curând, au fost amplasate iluminatoare și a fost restaurat obeliscul până la postament.
Teoretic, la începutul lunii iulie, investiția ar trebui recepționată de către beneficiar, iar de Zilele Focșaniului să fie redată publicului. Singurul impediment care a ținut până acum lucrările pe loc a fost vremea rea, lucru de care primarul s-a plâns în mai multe rânduri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?