Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Alimente sănătoase pe timp de vară


Nutriționiștii și specialiștii în alimentația sănătoasă sunt de părere că mâncând fructele și legumele specifice fiecărui sezon, alegând în special acele fructe și legume care vara ne încântă gustul fiind totodată bogate în nutrienți și vitamine, vom avea un organism sănătos și plin de energie.

Aceștia sunt de părere că înainte de refrigerarea alimentelor oamenii erau mult mai sănătoși, mâncând fructele și legumele de sezon, fiecare cu proprietăți, vitamine și nutrienți benefici pentru organism.

  

Avocado

Avocado, deși face parte din categoria fructelor poate fi întrebuințat pentru a prepara multe feluri de mâncare deosebite, deseori putând fi chiar ingredientul principal. Conține acid oleic și grăsimi monosaturate, ajutând la îmbunătățirea funcțiilor metabolismului lipidic.

De asemenea are un conținut bogat de luteină, antioxidanți, zeaxantină și vitamina E.

Fructul este recomandat pentru combaterea stresului oxidativ și pentru sănătatea celulelor din organism. Potasiul și acidul folic conținute de avocado au ca proprietate eliminarea deșeurilor acide care se acumulează în fluxul sanguin și țesuturi.

Potrivit unui studiu publicat în 2005 în Jurnalul de Nutriție, avocado ajută organismul să asimileze alfa caroten-ul, beta caroten-ul și luteina mult mai repede decât orice alt fruct sau legumă.

 

Afinele

Afinele, un alt aliment din categoria celor sănătoase și delicioase, specific verii, conține antioxidanți și fitonutrienți numiți antocianine. Aceste substanțe ajută la neutralizarea radicalilor liberi din orga-nism, cunoscuți pentru efectele nocive pe care le au asupra țesuturilor și celulelor. În plus, puterea antioxidantă a afinelor s-a dovedit a fi benefică pentru integritatea capilară și pentru a spori efectele vitaminei C.

 

De asemenea afinele au și proprietatea de a stabiliza funcțiile cerebrale. Cu cât sunt mai coapte puterea antioxidativă este mai mare. ­

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?