Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO: Cu pistolul la Parada Liceelor!


 

Răzvan Nan Chiriac, un băiat de 18 ani, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau” din Focșani a participat la ,,Parada Liceelor” înarmat cu un pistol cu bile de cauciuc. Si-tuația a creat ceva vâlvă dar în urma verificărilor s-a stabilit că singura greșeală a fost faptul că a purtat arma la vedere la o adunare publică. Adolescentul are permis de port armă și purta pistolul pentru că anul trecut a fost bătut de un grup de tineri, când apăra un prieten.

Mama, diriginta și apropiații adolescentului susțin că Răzvan a avut arma la el într-un gest de autoapărare. Adolescentul a rămas traumatizat după ce în urmă cu un an a fost bătut fără motiv de un grup de tineri puși pe scandal. Din pricina loviturilor primite băiatul a necesitat multe zile de spitalizare. Pentru ca un astfel de incident să nu se mai întâmple, părinții i-au luat băiatului un pistol cu bile pe care însă îl păstrează într-un seif tocmai din dorința de a nu-l folosi decât în situații limită. „Dimineață cînd am venit la școală nu am avut pistolul la mine, l-am luat după ce am mers acasă să mănânc. Am mers la paradă și mi-a fost cald, mi-am dat roba jos și s-au văzut 2 centimetri din toc. M-am spe-riat și l-am dus acasă în seif. Apoi am plecat la țară dar mi s-a terminat bateria la telefon și nu am mai putut suna pe nimeni. Am plecat la țară cu scuterul dar am făcut pană, parcă am avut ghinion. Am luat pistolul la mine pentru că trebuia să fac aprovizionarea pentru ma-gazin. Am sunat la poliție la ora 16.00 și am anunțat ce s-a întâmplat”, a mărturisit Răzvan Nan Chiriac. În apărarea adolescentului vine și diriginta lui. Profesoara Elena Andronie spune că Răzvan este un elev liniștit  care nu a creat niciodată probleme. Totuși, copilul a fost implicat într-un incident deloc plăcut care l-a marcat iar arma și-o procurase pentru a se apăra. „Este un băiat cuminte mai ceva ca o fată. A fost bătut de niște tineri pentru că a apărat un prieten. Este în clasa a XI-a și îl știu din clasa a IX-a. M-a sunat și mi-a spus din proprie inițiativă ceea ce s-a întâmplat. Lumea în care trăim ne face să ajungem la lucruri extreme pentru a ne apăra”, a spus Elena Andronie, diriginta băiatului. 

Mama își susține copilul

Åži mama își apără băiatul și spune că acesta nu poartă pistolul în permanență dar de când cu incidentul de anul trecut, e mai bine să se apere. ,,Nu a avut pistolul la el ci a avut doar tocul, pistolul era acasă în seiful băiatului. Pentru acest pistol copilul deține toate do-cumentele legale, știm și noi cum se procedează și soțul meu a avut pistol. Băiatul a fost audiat de polițiștii care au venit și la noi acasă pentru a vedea arma”, a declarat Lucia Chiriac Nan, mama adolescentului. Răzvan a recunoscut că a avut pistolul la el în cursul zilei de ieri însă nu a dorit să facă rău nimănui. Polițiștii au fost sesizați de către un focșănean cu privire la faptul că la Parada liceelor, un elev avea la brâu un pistol. În baza sesizării, oamenii legii au efectuat verificări. „Am fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi purtat un pistol în timp ce se afla la o adunare publică. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase fac verificări pentru clarificarea situației”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Polițiștii l-au identificat repede pe băiat și spun că este vorba despre o armă neletală pe care băiatul o deține legal. Cel mai probabil, băiatul va primi o amendă și i se va suspenda dreptul de a purta arma timp de o lună.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?