Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Garda Financiară, 20 de ani de activitate


Garda Financiară împlinește, astăzi, 20 de ani de la înființare în baza Legii 30/1991. Cu această ocazie comisarii Gărzii Financiare Vrancea vor serba  cei 20 de ani de activitate cel mai probabil tot prin muncă. Deși este o instituție relativ nouă, Garda Financiară a reușit să diminueze fenomenele de evaziune și fraudă fiscală. Numai anul trecut, Garda Financiară Vrancea a confiscat aproape 27 de mii de kilograme de legume, peste 13 mii de kilograme de carne și preparate din carne, dar și aproximativ 1,2 milioane kilograme de cereale și plante tehnice. De asemenea, în primul trimestru al anului 2011, controalele comisarilor au vizat acti-vitățile în domenii cu risc mare în ceea ce privește frauda fiscală. Astfel, au fost verificați 807 agenți economici și au fost aplicate aproximativ 500 de amenzi. Au fost confiscate bunuri și bani în valoare totală de aproape 250 mii lei. 
De remarcat că datorită profesionalismului de care au dat dovadă comisarii vrânceni, a fost descoperită o fabrică clandestină de țigări la Vaslui. Descoperirea a plecat de la un banal control efectuat în trafic asupra unei autoutilitare înmatriculate la București. În mașină au fost găsite baxuri cu țigări de diferite mărci. În total, 362 de baxuri de țigări. Din factura prezentată de șofer a rezultat că este vorba de 4.010.000 de țigarete, dar în realitate erau 3.620.000. Dintre acestea, 1.710.000 țigarete erau netimbrate. Pentru că în timpul verificărilor au fost constatate nereguli, comisarii de la Garda Financiară Vrancea au mers la Vaslui, la antrepozitul fiscal, la care erau produse țigările.  Aici au fost găsite cinci linii tehnologice, 138 de cutii din carton cu tutun prelucrat și 57.500 de pachete cu țigări fără timbru. În încăperea se-parată, în afara antrepozitului fiscal, au fost găsite țigări, materii prime și ambalaje necesare producției de țigări.
Comisarii Gărzii Financiare spun că prejudiciul adus bugetului de stat a fost de 1.774.968,90 lei reprezentând taxa și acciza și taxa pe va-loare adăugată. De asemenea, întreaga cantitate de țigarete, respectiv 83.885.580 de bucăți și 590 de kilograme de tutun, fin tăiat, destinat rulării de țigarete a fost indisponibilizată. Conducerea societății clandestine din Vaslui este acum urmărită penal. Fabrica respectivă  a fost deschisă în luna martie a anului 2010 și producea două tipuri de țigări, Army și Roxboro. La societate se lucra doar o zi sau două pe săptămână, iar muncitorii erau aduși doar din Moldova Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?