Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Peste cinci mii de oameni au participat la serbarea câmpenească


Peste cinci mii de tulniceni și vrânceni au participat, ieri, la serbarea câmpenească denumită „Tulniciul meu drag”, organizată de președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, și de noul primar Valentin Bîznă. Manifestarea a avut loc pe stadionul situat la intrarea în comuna Tulnici. Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, Condorul din Pașcani, Hora, Sofia Vicoveanca, Carmen Åžerban și Andra au cântat pentru toți cei prezenți. Marian Oprișan, șeful administrației județene, a fost primit cu pâine și sare de noul primar și echipa sa. Oprișan i-a urat acestuia succes în activitate și i-a transmis să nu uite că oamenii și problemele lor sunt cele mai importante pentru un primar. „Oprișan, Oprișan!” și „PSD, PSD!” au scandat oamenii prezenți la manifestare.

Peste cinci mii de tulniceni și vrânceni au participat, ieri, la serbarea câmpenească denumită „Tulniciul meu drag”, organizată de noul primar Valentin Bîznă. Micii gustoși, puii rumeni și mirosul plăcut de colaci ungurești i-au atras ca un magnet pe tulnicenii și pe vrâncenii care au ales să petreacă ziua de ieri la serbarea câmpenească denumită „Tulniciul meu drag”, organizată de noul primar Valentin Bîznă. Manifestarea a avut loc pe stadionul situat la intrarea în comuna Tulnici. Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, Condorul din Pașcani, Hora, Sofia Vicoveanca, Carmen Åžerban și Andra au cântat pentru toți cei prezenți. Printre invitații noului primar al comunei Tulnici, la manifestarea de ieri s-a aflat și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.  Åžeful administrației județene a fost primit cu pâine și sare de noul primar și echipa sa. Oprișan i-a urat acestuia succes în activitate și i-a transmis să nu uite că oamenii și problemele lor sunt cele mai importante pentru un primar. Åžeful administrației județene și primarul Valentin Bîznă au mers în zona în care se desfășura serbarea câmpenească. Cei doi au fost primiți cu aplauze de către oameni. „Oprișan, Oprișan!” și „PSD, PSD!” au scandat oamenii prezenți la manifestare.

Modernizarea comunei, prioritatea primarului Bîznă

Noul primar Valentin Bîznă le-a mulțumit tulnicenilor că au avut încredere în el și l-au ales primar și le-a promis că nu îi va dezamăgi. „Vă mulțumim că ați participat la această sărbătoare importantă. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine și că m-ați votat și, împreună cu preșe-dintele Marian Oprișan, cel care m-a sprijinit în această campanie, voi realiza proiecte importante pentru comună. Alimentarea cu apă, drumurile și podul de la Coza sunt primele proiecte pe care le avem deja în derulare și pe care le vom realiza în perioada următoare”, a precizat primarul Valentin Bîznă.

Puterea nu îi respectă pe români

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a dat mâna cu oamenii și le-a promis că împreună cu noul primar, Valentin Bîznă, va transforma comuna Tulnici într-una dintre cele mai frumoase loca-lități din Vrancea și din România. Åžeful administrației județene i-a invitat pe scenă pe primarii social democrați prezenți la manifestare. „Aceasta este echipa social democrată din care face parte și primarul dumnea-voastră, Valentin Bîznă”, a precizat Marian Oprișan. „Vă mulțumesc că sunteți azi aici, cu mic cu mare, împreună cu copiii voștri frumoși, care sunt viitorul acestei comunități, viitorul Vrancei și al României. Când Åžtefan cel Mare a lăsat acești munți oamenilor i-a lăsat pentru că a primit sprijin de la oameni ca voi. De aceea, cei de la putere trebuie să privească cu respect atunci când se uită la dumneavoastră. Cei care sunt la putere în România trebuie să se plece în fața dumneavoastră pentru că ei trebuie să fie slujitorii dumneavoastră și nu dumnea-voastră slujitorii lor”, a precizat Marian Oprișan. Președintele Consiliului Județean Vrancea a afirmat că în ultimii ani puterea de la București le-a adus numai suferință românilor și implicit, și vrâncenilor. „În ultimii ani puterea de la București le-a adus numai suferință românilor și implicit și vrâncenilor. Suferință, umi-lință și mizerie. Au tăiat salariile, au impozitat pensiile, au tăiat alocațiile, au închis spitalele. Aceasta nu este viață. Iar noi de aici, din munții Vrancei, le spunem lui Boc și găștii lui de la pu-tere, că trebuie să părăsească Guvernul, să-și dea demisia”, a precizat Marian Oprișan. Acesta a afirmat că Guvernul Boc este un guvern care a produs doar „mizerie, corupție și disperare”. „Este un guvern care nu este preocupat de români, de familiile și de copiii lor. Este un guvern care este preocupat numai de familiile lor”, a mai spus Oprișan.

Moment de reculegere în memoria primarului Vasile Aguridă

Președintele CJ le-a re-amintit oamenilor că în 2008 le-a spus românilor că „dreapta lui Băsescu și a lui Boc înseamnă protecția intereselor celor super bogați, care nu sunt cetățeni în localitățile județului Vrancea”. „Dreapta înseamnă protecția companiilor multinaționale, protecția băncilor și a camarilei lor de la putere. Din nefericire, unii oameni nu au înțeles acest lucru. Chiar și la alegerile de duminica trecută unii oameni nu au înțeles acest lucru. Trebuie să înțelegem, contează omul dar dacă are în spate un partid de tîlhari care asuprește populația României și a Vrancei, nu este demn să ajungă primar într-o comună ca Tulniciul”, a afirmat șeful admi-nistrației județene. Marian Oprișan le-a spus din nou oamenilor că așa cum a promis și la înmormântarea regretatului primar Vasile Aguridă, va face tot ce va sta în puterea sa ca localitatea Tulnici să devină una dintre cele mai frumoase și prospere localități din Vrancea și din România. Marian Oprișan le-a cerut celor prezenți să păstreze un moment de reculegere în memoria regretatului primar. La finalul celor câteva momente de reculegere oamenii au aplaudat, în memoria celui care a fost primarul lor, Vasile Aguridă. „Vom lucra la toate proiectele la care m-am angajat ca împreună cu primarul Valentin Bîznă, să le finalizăm pentru cetățenii comunei Tulnici”, a încheiat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.  

„Dacă câștiga PDL nu mai vedeam așa spectacol”

Oamenii s-au distrat de minune și glumeau pe seama pedeliștilor care priveau ma-nifestarea de peste drum. „Dacă câștiga PDL nu  mai vedeam așa spectacol”, spunea unul dintre oameni. „Nu aveau cum să iasă pedeliștii pentru că noi nu i-am votat. Să se ducă la Boc să îi spună că nu îi mai vrem, pentru că ne-au nenorocit. Ne-au luat pensiile și salariile”, spunea alt tulnicean. Oamenii au dansat, au cântat și au susținut că de când este această comună, nu a fost organizată o astfel de manifestare. „Ne bucurăm foarte mult că și în comuna noastră putem merge la un spectacol de calitate, că Tulniciul are o zi de sărbătoare proprie pe care locuitorii comunei să o serbeze așa cum se cuvine”, a spus un alt locuitor al comunei Tulnici. „Este o zi frumoasă pentru noi și ne bucurăm că avem un primar ca Valentin Bîznă. Este un om deosebit, sprijinit de Marian Oprișan care este un om deosebit”, a spus alt tulnicean.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?