Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Supraveghetoare exclusă din lista gradaţiilor


Eugenia Seria, supraveghetor de noapte al copiilor de la Centrul de Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani este revoltată de faptul că nu a obținut gradație de merit și consideră că Inspectoratul Åžcolar face discriminare. Femeia, în vârstă de 53 de ani și cu o activitate mare în slujba supravegherii copiilor cu deficiențe, este hotărâtă să facă plângere la Ministerul Educației dar și la ministrul Funeriu pentru a-și cere dreptatea, după cum spune chiar ea. Mai mult, pentru a intra în posesia dreptului ce spune că i se cuvine, Eugenia Seria este hotărâtă să se adreseze și instanței de judecată.
Femeia a obținut 78 de puncte în urma evaluării dosarului de către Consi-liul de Administrație al Inspectoratului Åžcolar și este revoltată că alți educatori sau învățători au obținut gradație de merit cu 50 de puncte.
„Am obținut punctaj mare dar nu am obținut gradația de merit. Åži ce dacă sunt cadru auxiliar, și noi avem aceleași drepturi. Eu cred că asta este discriminare! Am discutat cu domnul inspector general Stan Rogoz și mi-a spus că nu se poate face nimic. Am studii de specialitate și am în grijă 60 de copii cu deficiențe. Trebuie să fiu mereu atentă să răspund de securitatea copiilor, lucru care nu este deloc ușor mai ales că ei sunt cu probleme speciale. De ce nu s-a ținut cont de lucrul acesta? „, a declarat Eugenia Seria, supraveghetor la Centrul de Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. De cealaltă parte, conducerea Inspectoratului Åžcolar nu se simte amenințată de femeie și spune că s-a luat decizia cea mai corectă în acest caz. „Consiliul de Administrație al Inspectoratului Åžcolar așa a hotărât. Punctajele au fost validate. Consiliul de Administrație a decis că nu i se poate acorda gradație de merit doamnei. Dânsa poate merge unde dorește pentru a depune plângere”, a declarat Stan Rogoz. Femeia este supărată și de luni va trimite plângerea către Ministerul Educației Cercetării, Tineretului și Sportului iar în cazul în care nu i se va rezolva problema va acționa în instanță Inspectoratul Åžcolar Vrancea.

Mai mulți profesori vor beneficia de gradații de merit

Numărul profesorilor și personalului auxiliar care au reușit să obțină gradație de merit anul acesta, a crescut. Astfel, potrivit reprezentanților ISJ Vrancea, au fost aprobate 151 de cereri dintr-un total de 255 de dosare depuse. Inițial, șefii din învățământul vrâncean susțineau că vor fi aprobate doar 143 cereri însă cifra a fost majorată ca urmare a faptului că mulți dintre profesorii aflați la limita de vârstă a pensionării vor fi pensionați iar aceștia se aflau pe lista celor ce urmau să primească gradații de merit. Astfel, printre cei ale căror rezultate au fost validate se numără patru administratori financiari, doi administratori de pa-trimoniu, un bibliotecar dar și trei profesori de biologie, patru profesori de chimie, patru consilieri educativi, directori și directori adjuncți, în total zece șefi de instituții de învățământ. Alți șase profesori de discipline tehnice au obținut gradații de merit, aceeași distincție fiind acordată pentru cinci profesori de educație fizică și un antrenor. Trei profesori de arte vor fi și ei recompensați cu gradație de merit, pe aceeași listă aflându-se și 24 de educatori, cinci profesori de fizică, șase profesori de geografie, opt profesori de informatică, 19 învățători, trei psihopedagogi, patru cadre didactice pentru învățământ special, trei profesori de istorie, doi de limba engleză și un profesor de limba germană. Alți doi profesori de limba franceză vor obține gradații de merit ca și 13 profesori de limba română, un laborant, zece profesori de matematică și doi profesori de la Palatul Copiilor. Vor mai fi răsplătiți pentru activitatea lor doi secretari, doi profesori de socio – umane și nu în ultimul rând un logoped. Lista cu profesorii considerați cu adevărat me-rituoși va fi înaintată Ministerului Educației, în vederea emiterii ordinului ministrului, a tabelului nominal cu personalul didactic de predare, didactic auxiliar și cel de conducere din unitățile de învățământ nominalizat care va primi gradație de merit. Potrivit calendarului oficial stabilit de Mi-nister, ordinul va trebui emis pe data de 29 iulie. În conformitate cu Legea 108/2007, beneficiarii vor primi în plus 25% din salariu, pe o perioadă de 5 ani.
„Urmează să înaintăm către Ministerul Educației tabelul nominal cu profesorii urmând ca pe 29 iunie Ministerul să emită ordinul în baza căruia cadrele didactice vor primi drepturile salariale. Lista nominală a fost afișată la sediul Inspectoratului dar va fi publicată și pe site pentru a putea fi consultată de toată lumea”, a declarat Stan Rogoz, inspector școlar general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?