Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Profesorii harnici, fruntaşi pe lista pentru gradaţiile de merit


Cadrele didactice Emilia Dumitru și Marius Coatu, de la Palatul Copiilor din Focșani, au obținut cele mai mari punctaje și cel mai probabil, vor obține mult râvnitele gradații de merit. Potrivit informațiilor ce au fost postate pe site-ul Inspectoratului Åžcolar Județean, Emilia Dumitru, profesor de matematică aplicată în tehnică de calcul, a reușit să obțină 179 de puncte. De asemenea, printre cei cu punctaje bune se numără și Marilena Oprea, profesor de informatică în cadrul Colegiului Național „Unirea”, dar și inspector în cadrul ISJ Vrancea. Åži laborantul Lenuța Ionașcu, de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, a obținut la evaluare un punctaj bun la fel și Stela Sebe, bibliotecar în cadrul Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani.
În total, 256 de profesori, dar și personal nedidactic din cadrul unităților de învățământ din județ au depus cereri în speranța obținerii gradațiilor de merit. Cei nemulțumiți de evaluarea făcută de inspectorii școlari au posibilitatea ca până pe 18 mai să depună contestații, în speranța că în urma reevaluării vor obține punctaje mărite. „De regulă, au mai scăzut punctajele de autoevaluare și atunci s-ar putea să fie și nemulțumiți. Conform metodologiei, omul are voie să conteste și se vor reevalua dosarele”, a spus Stan Rogoz, inspectorul general al ISJ Vrancea.
Validarea rezultatelor finale de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean va avea loc în data de 26 mai. Lista cu profesorii considerați cu adevărat merituoși va fi înaintată Ministerului Educației, în vederea emiterii ordinului ministrului, a tabelului nominal cu perso-nalul didactic de predare, didactic auxiliar și cel de conducere din unitățile de învățământ nominalizat care va primi gradație de merit. Potrivit calendarului oficial stabilit de Minister, ordinul va trebui emis pe data de 29 iulie.
În conformitate cu Legea 108/2007, beneficiarii vor primi în plus 25% din salariu, pe o perioadă de 5 ani. Potrivit reglementărilor în vigoare, doar 143 de persoane dintre cele 256 care și-au depus dosarele vor beneficia de gradații de merit. Punctajele pot fi consultate la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean sau pe adresa de internet http://isjvn.vn.edu.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?