Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Profesori de la Colegiul „Edmond Nicolau”, la cursuri în Spania


Un grup de 6 profesori de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani a participat, la sfârșitul lunii martie, la cursul „Creativity in Teaching and Learning using ICT: The Digital Classroom”. Săndel Agache, Mădalina Alexandru, Silviu Daniel Brebuleț, Corina Lăcrămioara Giurcă, Paula Cristina Popescu și Cența Mariana Răvaș au participat, alături de alte 33 de cadre didactice din Grecia, Cipru, Germania, Bulgaria, Polonia, Franța, Lituania, Letonia și Italia, la un curs în Spania, organizat de Cervantes Training SL.in Alcalá de Henares.

Cursul  a avut ca obiective principale utilizarea în activitatea educațională  a instrumentelor Web 2.0, Social Networking, blogging-ul, site-uri web și a platformei Edmodo dintr-o perspectivă didactică modernă și inovatoare, favorizarea schimbului de bune practici, crearea portofoliului digital personal, creșterea motivației personalului didactic, dezvoltarea nivelului de comunicare în limba engleză și formarea competențelor interculturale. Formatorii de la Cervantes Training au oferit exemple concrete pentru a crea clase digitale specifice noilor generații de elevi, nativi digitali.

Alături de ceilalți colegi participanți la cursul de formare și de reprezentanți ai altor sisteme de educație din Europa, profesorii de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani au facut schimb de bune practici în procesul de predare și învățare, au devenit încrezători și competenți pentru a crea clase digitale prin utilizarea noilor tehnologii Web 2.0. Absolvirea cursului a presupus punerea în practică a tehnologiilor Web 2.0 prin realizarea unui blog profesional și a unei clase digitale pe platforma e-learning Edmodo, platformă care poate fi utilizată de profesori și elevi și accesată de părinți. „A avut loc primul flux de mobilități în cadrul proiectului «Innovation through e-learning for a better school» finanțat prin programul Erasmus +, KA1 (nr. de referință 2016-1-RO01-KA101-023402), care este implementat în perioada 01.09.2016-31.08.2018 de Colegiul Tehnic «Edmond Nicolau»”, a spus profesoara Cența Mariana Răvaș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?