Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Şase persoane simt „răcoarea“ arestului


Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani au avut, miercuri, o zi plină. Aceștia au băgat în arest patru persoane, dintre care trei sunt suspectate de comiterea mai multor furturi, iar un bărbat a fost reținut pentru că a săvârșit patru infracțiuni la regimul circulației rutiere. Toate persoanele suspectate de comiterea de infracțiuni au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior primind mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Polițiștii focșăneni mai au puțin și scapă județul de hoți. Numai miercuri, patru persoane au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentate la instanță cu propunere de arestare preventivă, fiind arestate preventiv pentru 29 de zile. Printre persoanele care au fost băgate la „răcoare” s-a numărat și un adolescent de 16 ani care a furat într-o seară cât alții în zece. În cazul său, polițiștii au stabilit că este vorba de un prejudiciu de 70 mii lei.
Astfel, miercuri, polițiștii focșăneni din cadrul Biroului de Investigații Criminale, în urma investigațiilor complexe efectuate și a unei percheziții imobiliare efectuate în Focșani i-au identificat pe Robert-Alexandru Budac, de 19 ani și Vasile M., de 17 ani, ambii din Focșani. În urma probatoriului administrat s-a stabilit că sunt autorii mai multor furturi comise pe raza municipiului Focșani. Cei doi au comis, în perioada iunie 2010- mai 2011, nouă infracțiuni de furt calificat spărgând societăți comerciale și boxe, valoarea prejudiciului creat fiind de aproximativ 70.000 lei.
În aceeași zi, tot polițiștii din Focșani, au fost sesizați despre faptul că în noaptea de 10 spre 11 mai, a.c., persoane necunoscute au pătruns în locuința lui Sergiu D., din comuna Cârligele, de unde au sustras un cazan din cupru și un atomizor.
În urma investigațiilor efectuate de către echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a fost identificat  Valentin Bari, de 25 ani, din sat Bonțești, comuna Cârligele, ca fiind  principalul suspect de comiterea furtului. 
În cursul cercetărilor polițiștii au mai stabilit că bărbatul a mai comis alte cinci fapte de furt calificat, înregistrate inițial cu autori necunoscuți. Infracțiunile au fost comise în perioada fe-bruarie-mai, tot pe raza loca-lității de domiciliu, prejudi-ciul total fiind de 11.000 de euro și 7200 de lei, prejudi-ciul recuperat de polițiști fiind în proporție de aproximativ 60%. Bărbatul a fost  reținut pentru 24 ore.

Reținere în premieră

Tot miercuri, la IPJ Vrancea a fost și o premieră. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au dispus reținerea unui șofer care și-a făcut de cap în trafic. Nu este primul șofer care ajunge după gratii, dar nu mereu cei care comit infracțiuni la regimul circulației rutiere primesc și mandate de reținere. În urma cercetărilor efectuate de lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Focșani, Biroul Poliției Rutiere a dispus reținerea învinuitului Leonte Dinu, de 61 ani, din Focșani, care în perioada 3 februarie – 26 martie a săvârșit mai multe infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. „Astfel, în seara zilei de 03 februarie a condus pe Bulevardul Unirii din Focșani un autovehicul având o alcoolemie de 1,90 miligrame per litru alcool pur în sânge. Pe 09 februarie, 15 și 26 martie  a.c., bărbatul a fost depistat de polițiști cu același autovehicul în trafic, deși avea suspendat dreptul de a conduce pe drumurile pu-blice. În urma propunerii de arestare preventivă D. Leonte a primit mandat de arestare pentru 29 de zile și va fi cercetat în stare de arest preventiv”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Buzoieni prinși după urme

Åži doi bărbați din Buzău au ajuns, ieri, în fața magistraților vrânceni. Ei au fost prinși după urmele pe care   le-au lăsat la locul faptei. Anchetatorii spun că Dorin Cucoș și Cristian Zărzănuș au sustras băuturi alcoolice din casele mai multor localnici. Au furat atât de mult alcool încât prejudiciul a fost estimat la 5.000 lei. Anchetatorii spun că cei doi au un cazier foarte bogat și au mai fost condamnați tot pentru furturi din locuințe. Cei doi mai sunt căutați și de polițiștii din alte județe. „Cei doi buzoieni au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Luminița Dogaru, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani.

Cercetați în stare de libertate

Dacă împotriva unora s-a luat măsura arestării preventive, alții sunt cercetați în stare de libertate. În această situație se află și un bărbat din Focșani care în timp ce conducea autoturismul marca Ford l-a acroșat și accidentat grav pe Aurel B., de 59 ani, din comuna Hălăucești, județul Iași, care    s-a angajat în traversarea străzii pe culoarea roșie a semaforului electric. Pietonul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,72 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Un alt accident s-a produs miercuri seară, pe strada Cuza Vodă, din Focșani. Emi-lian B., de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul marca VW, nu i-a acordat prioritate de trecere unei tinere de 17 ani, din comuna Å¢ifești, care traversa strada pe marcajul pietonal, accidentând-o ușor. După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat de polițiști la domiciliu, la scurt timp după producerea evenimentului.
Tânărului i-a fost întocmit dosar penal pentru că a părăsit locul accidentului, iar în funcție de constatările medico-legale se va face încadrarea juridică a faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?