Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Fregata „Regele Ferdinand” a executat 70 de misiuni


Fregata „Regele Ferdinand” a executat, până în prezent, aproximativ 70 de misiuni specifice în Marea Mediterană în cadrul operației de impunere a embargoului de armanent asupra Libiei, starea de sănătate și moralul membrilor echipajului românesc fiind foarte bune, informează MApN.
„Fregata «Regele Ferdinand», care și-a început pe 30 aprilie acțiunile în cadrul operației de impunere a embargoului asupra Libiei în Marea Mediterană, a executat, până în prezent, aproximativ 70 de misiuni specifice. Starea de sănătate și moralul membrilor echipajului românesc sunt foarte bune. Fregata are ca misiuni principale patrularea și monitorizarea navelor din zona de responsabilitate, interogarea și controlul navelor suspecte de transport de arme și mercenari către Libia”, se arată într-un comunicat al MApN.
Gruparea navală sub comandă NATO, din care face parte fregata românească, are în compunere 20 de nave, iar în statul major al acesteia sunt și doi ofițeri din Forțele Navale Române. În perioada 17-19 mai, după încheierea primei etape de misiune în raionul maritim, fregata își va reface capacitatea operațională într-un port din sudul Europei stabilit de conducerea grupării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?