Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Fără petreceri la Festivalul de Film de la Cannes


Un număr mare de organizatori de petreceri la Festivalul de Film de la Cannes, care va începe miercuri, a ales să renunțe în acest an la chefurile extravagante, cunoscute până acum la fel de mult pentru excesele celebrităților ca și pentru oportunitățile profesioniștilor din această industrie de a semna contracte, scrie cotidianul britanic Independent.
Revista glossy Vanity Fair, alături de cluburile private londoneze Century Members’ Club, Soho House și The Hospital Club, toate organizând astfel de evenimente în trecut, au renunțat la petreceri. BBC Films, filiala de producție de filme de ficțiune a grupului BBC, care organizează anual câte un eveniment special pe Croazetă, a renunțat la orice petrecere.
Comentatorii pun acest declin pe seama ratei slabe de schimb între liră și euro și pe prețurile mai mari de la festival. ‘Ultimii doi ani au fost neproductivi. Oamenii își strâng cureaua, sunt vremuri grele pentru industria filmului. Zilele când oamenii luau autocarul spre petreceri în afara orașului s-au dus. Moneda euro nu este puternică, mulți cumpărători din sud-estul Asiei nu mai vin. Date fiind costurile cu hotelurile și cazarea, totul poate fi foarte scump’, a declarat criticul Mark Adams de la Screen International.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?