Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Pomi fructiferi plantaţi de voluntarii BCR


Asociația Comunitară „Maria Francisca”, cu sediul în comuna Vîrteșcoiu, a dat startul, ieri, unui amplu și ambițios proiect de plantare a unei livezi de pomi fructiferi, cu sprijinul Băncii Comerciale Române (BCR). 100 de ofițeri bancari au schimbat ținutele office cu cele de lucru și au plantat 400 de pomi fructiferi, în special meri, pruni, vișini, în curtea Casei Bavareze „Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice” din Vârteșcoiu.
Asociația a pus la dispoziția sponsorilor 600 de metri pătrați în curtea Centrului, unde în mai puțin de trei ani va rodi o livadă de pomi fructiferi, de care se vor bucura cei 16 bătrâni aflați în nevoie. Fructele vor putea fi consumate. O parte din producție va fi dată spre comercializare, iar din fondurile obținute vor putea fi asigurate parte din cele necesare pentru întreținerea Centrului, ale cărui resurse bugetare sunt limitate. „Astăzi (ieri – n.r.) s-a dat startul unui proiect elaborat de către Asociația Comunitară «Maria Francisca» cu sediul în comuna Vârteșcoliu, cu puncte de lucru și reprezentanțe în Focșani și Brașov. Proiectul a fost eleborat anul trecut, finanțatorul este o societate privată din România și practic Asociația a pus la dispoziția finanțatorului 600 de metri pătrați, pe care dumnealor, cu o armată de voluntari, plantează diferite soiuri de pomi fructiferi, printre care măr, păr, vișin cireș, prun, gutui, dar și plante care vor forma o lizieră de protecție a livezii. Pomii vor da roade peste trei sau patru ani, de care se vor bucura toți beneficiarii rezidenți ai filialei Crucii Roșii Vrancea și desigur beneficiarii Fundației «Maria Francisca», care sunt în mare parte persoane cu handicap”, a declarat Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea.
Voluntarii BCR au reușit să planteze cei 400 de pomi fructiferi în mai puțin de o zi și au muncit aproape fără încetare. Au fost bucuroși că au putut să ofere o mână de ajutor persoanelor nevoiașe. Prin gestul lor, 16 suflete chinuite se vor bucura peste 3 ani, de fructe proaspete, fără să plătească nimic. „Astăzi (ieri – n.r.) are loc cea de-a treia activitate de plantare a unei livezi. Au fost plantați peste 1.500 de pomi fructiferi cu peste 400 de voluntari, iar astăzi (ieri – n.r.) vor fi plantați peste 400 de pomi fructiferi, cu peste 100 de voluntari din județele limitrofe. Noi încercăm să ajutăm aceste tipuri de asociații să dezvolte un spirit antreprenorial, să se gestioneze singure, pentru că fructele acestea le pot folosi pentru consumul propriu sau pentru a le vinde și a face rost de fonduri. După cum se știe, asociațiile umanitare sunt în lipsă de fonduri, iar noi venim în sprijinul lor”, a declarat Eduard Lăzărică, reprezentant BCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?