Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Începe campania pentru alegerea primarului


Sâmbătă se dă startul la campania electorală pentru alegerea primarului comunei Tulnici. Alegerile locale au loc după ce, pe data de 8 martie, primarul social democrat Vasile Aguridă a decedat într-un accident rutier. Alegerile vor fi precedate de două săptămâni de campanie electorală, potrivit legii. Timp de două săptămâni candidații vor încerca să convingă electoratul din Tulnici că merită să le fie primari. Candidatul Uniunii Social Liberale la funcția de primar este viceprimarul Ion Buture.

În lupta electorală s-au înscris inițial patru candidați, dintre care doi independenți. Este vorba de viceprimarul Ion Buture, candidatul Uniunii Social Liberale, independenții Edmond Gabriel Burghelea și Valentin Bâznă și pedelistul Alin Olteanu. Dat afară de PSD după ce i-a trădat pe cetățenii din comunitate care îl aleseseră consilier local pe listele social democraților, Alin Olteanu participă la alegeri pe lista camarilei pedeliste, alături de care se afla „trup și suflet” de mai mult timp și împreună cu care a fost acuzat că a derulat mai multe afaceri dubioase cu lemnul Obștii Tulnici. Adică afaceri pe spinarea obștenilor tulniceni, trădați în favoarea intereselor unor tăietori de păduri. Din aceste considerente, Alin Olteanu a fost exclus din PSD.
„Deși era consilier PSD, Alin  Olteanu era un apropiat al clicii pedeliste care i-a lăsat pe români și pe vrânceni fără salarii, fără pensii, fără indemnizații pentru mame, fără locuri de muncă și fără speranță. I-a trădat pe cetățeni și a demonstrat că este un individ fără caracter. Din  aceste  considerente Alin Olteanu a fost exclus din rândurile membrilor social democrați. Partidul Social Democrat nu încurajează oportunismul, iar oportuniștii care aleargă doar după funcții și bani fără să se gândească la viitorul comunității în care trăiesc și al României, nu au ce căuta în PSD. Așa vom  proceda cu toți cei care vor pune mai presus interesele personale decât cele ale vrâncenilor și ale comunității în care tră-iesc”, a precizat președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan.  

Două săptămâni de campanie electorală

Lista candidaților rămâne definitivă pe 7 mai, zi din care începe campania electorală. Până pe 8 mai trebuie stabilit, prin tragere la sorți, numărul de ordine de pe buletinul de vot al candidaților.
Lista cu juriști și alte persoane din care pot fi desemnați președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia va fi întocmită de prefect până pe 16 mai iar tragerea la sorți va fi efectuată de președintele Tribunalului Vrancea până pe 17 mai. Tot până atunci trebuie realizată și tipărirea buletinelor de vot. Alt termen limită este 18 mai, dată până la care partidele politice trebuie să comunice reprezentanții în birourile electorale ale secțiilor de votare. Predarea buletinelor de vot se va face, cel mai târziu, în preziua alegerilor, 21 mai.
Campania electorală se încheie pe 21 mai, la ora 7.00. Procedura de votare începe pe 22 mai, ora 7.00, și se încheie la ora 21.00. Dacă este cazul organizării turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului, acesta va avea loc peste o săptămână, în data de 29 mai 2011.

Mită, presiuni și intimidări din partea PDL

Alegerile de la Tulnici încep într-o atmosferă de teroare din cauza acțiunilor represive pregătite de pedeliști. Mai mulți localnici susțin că Alin Olteanu le-ar fi cerut agenților economici care exploatează în Obștea Tulnici să cotizeze cu sume importante la campania sa electorală, condiționând acest lucru de rămânerea sau nu în afaceri cu Obștea Tulnici, transformată în moșie perso-nală. Mai mult, Olteanu le face favoruri agenților economici fideli, pe banii proprietarilor de drept ai Obștii. Mai exact, Olteanu le vinde pădurea Obștii la jumătate din prețul practicat în mod normal cu condiția să fie sprijinit în campania electorală. Candidatul PDL, partidul care i-a distrus pe români, Alin Olteanu i-a amenințat pe angajații Ocolului Silvic Privat Tulnici că vor fi dați afară dacă nu îi vor face campanie electorală. Deja unul dintre pădurari a primit preaviz pentru 40 de zile pe motiv că ar susține pe unul dintre contracandidații pedelistului Alin Olteanu. Este vorba de pădurarul Fănică Ciută, care nici măcar nu are domiciliul la Tulnici, ci la Valea Sării și nu ar putea vota pe niciunul din cei trei candidați. Totodată, același pedelist Alin Olteanu le-a promis obștenilor că le va da 14 milioane de lei vechi de familie de la obște, dacă îl vor vota pe el la funcția de primar. Numai că, obștenii tulniceni nu sunt atât de neștiutori cum lasă de înțeles Alin Olteanu când le face astfel de promisiuni, și știu că tocmai asta înseamnă să fii membru al Obștii -să primești lemne sau contravaloarea acestora din profiturile obținute de Obștea de Moșneni Tulnici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?