Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii expun bijuterii eco la proiectul „Vrancea curată“s


Bijuterii, veioze dar și alte obiecte de utilitate practică vor fi prezentate de elevii vrânceni la acțiunea „Expoziție pentru mediu”, organizată în cadrul proiectului „Vrancea curată”. Până ieri, cei mai mulți elevi înscriși proveneau de la Colegiul Național Unirea. Organizatorii arată că vrâncenii care vor să se înscrie la competiții trebuie să se grăbească deoarece se apropie datele limită. Astfel, înscrierile pentru competiția „Expoziție pentru mediu” se pot face până la 10 mai, obiectele realizate vor fi expuse la Galeriile de Artă din municipiul Focșani, în perioada 16-24 mai 2011, vernisarea acesteia urmând să aibă loc în data de 24 mai 2011. Înscrierile se fac prin   e-mail la concursuri@vranceacurata.ro.
Conform organizatorilor, de la Colegiul Național Unirea  s-au înscris două echipe în cadrul competiției „Ce poți face din capace de PET?” și există intenția înscrierii a încă două echipe în același concurs. De asemenea, Colegiul Național Unirea pregătește organizarea unei parade eco iar o elevă din clasa a IX-a va organiza un stand cu produse reciclabile, inclusiv bijuterii. Pe lista unităților școlare care s-au înscris în competițiile din cadrul proiectului „Vrancea curată” se mai află Åžcoala „Åžtefan cel Mare”, Åžcoala „Nicolae Iorga”, Åžcoala gene-rală din Găgești, SAM Ploscuțeni, SAM Homocea, Åžcoala Biliești. De asemenea, două echipe de la Grădinița numărul 2 s-au înscris pentru concursul „Ce poți face din capace de PET?”.
Acesta se adresează tinerilor vrânceni și constă în strângerea unui număr de 4.000 capace de PET cu care se vor realiza mozaicuri care să ilustreze vizual, teme legate de protecția mediului, pe parcursul a patru ore. Premiul concursului constă într-o tabără la munte, în localitatea Băile Homorod, județul Harghita, pentru toți membrii echipei câștigătoare. Cei care doresc să se înscrie în concurs o pot face până pe data de 27 mai 2011, orele 24.00, trimițând un e-mail la adresa concursuri@vranceacurata.ro.
Al treilea concurs organizat în cadrul proiectului „Vrancea curată” este „Fotoreporter pentru mediu”. Fotografiile care participă la concurs trebuie să fie realizate în 2010 sau 2011 și să prezinte pro-bleme reale ale mediului înconjurător existente în Vrancea. Fotografiile, însoțite de argumentarea autorului, explicații legate de locul și timpul realizării se vor transmite, în format digital, pe adresa concursuri@vranceacurata.ro. Fotografiile pot fi trimise cel târziu până pe data de 15 mai 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?