Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Diplome pentru micii artişti religioşi


Elevii vrânceni, în special cei din mediul rural, au demonstrat că au talent, dar mai cu seamă că pot compune poezii religioase și pot picta icoane la fel de frumoase ca adevărații profesioniști. 
La secțiunea literară, pre-miul I a fost acordat elevului Ciprian Strat de la Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud, care a fost îndrumat de preotul și profesorul Nicolae Strat. Premiul II în cadrul aceleiași secțiuni a revenit Andreei Decuseară, elevă la Colegiul Tehnic „Gh. Balș” din Adjud. Aceasta a fost pregătită de preoteasa Alina Albeiu. Pre-miul III la secțiunea literară a fost acordat lui Adelin Roșu, elev la Åžcoala din Anghelești. Acesta din urmă a fost îndrumat de profesorul Georgian Gugeanu. Mențiuni au fost acordate Mădălinei Dinu, elevă la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, Andreei Mihaela Burdujel, elevă la Åžcoala de Arte și Meserii din Homocea, și Gabrielei Munteanu, elevă a Colegiului Tehnic „Gh. Balș” din Adjud. Crina Teodora Putanu, elevă aparținând Parohiei din Lespezi, a câștigat sub îndrumarea preotului Mihai Putanu, premiul I la secțiunea artă creștină. Premiul II în concurs, la aceeași secțiune, a revenit elevului Georgian Goleanu, de la Parohia din Homocea, elev ce a fost îndrumat de preotul paroh Gheor-ghe Miron. Codruț Åžargu, elev și membru al Parohiei din Boghești, a câștigat sub coordonarea preotului Laurențiu Marcu, premiul al III-lea. Cosmin Milea, un alt copil din Parohia Boghești, a reușit sub îndrumarea aceluiași preot, să obțină un premiu special, la fel ca și Tiberiu Ionuț Heinel din Ploscuțeni. Acesta din urmă a fost coordonat de preotul Tudor Antonel. Mențiuni la secțiunea artă creștină au obținut și elevii Maria Harjoaba, din satul Domnești, Åžtefan Creangă, din Iugani, Lorena Damian, din Ploscuțeni, care a fost coordonată de preotul catolic Carmil Farțade, și elevul Dimitria Miron, din Homocea. Toți copiii au fost răsplătiți cu diplome.
Concursul s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, când Epifanie Norocel a vizitat Mănăstirea Sihastru, situată chiar la ieșirea din Ploscuțeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?