Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Porumbul


Porumbul are ca factor curativ germenii și boabele. 
Afecțiuni pentru care se recomandă: boli cronice, afecțiuni cardiovasculare, obezitate; pentru nutriție.
 
Prezentare generală
Porumbul este o cereală importantă. Tulpina ajunge la înălțimi cuprinse între 1-3 m, este plină de măduvă. Frunzele sunt mari, liniare, late și aspre pe margini. La vârful tulpinii este inflorescența masculă, cu spiculețe din câte 2 flori. Florile femele sunt așezate pe cocean, alcătuind inflorescența – un știulete – protejată de mai multe panuse. Floarea femelă este acoperită de mătasea porumbului.

Calități curative și acțiune farmaceutică
Germenii de porumb conțin vitamine, enzime, săruri mi-nerale, carbohidrați, lipide, zeină – un antioxidant puternic, care ajută la reducerea stresului oxidativ. Uleiul din germeni de porumb nu este atât de valoros din punct de vedere nutrițional. Conține multe grăsimi polinesaturate și este foarte sensibil la râncezire, de aceea nu este recomandat pentru prăjit. Dacă îl folosim în salate are aceleași proprietăți ca și uleiul de floarea-soarelui. Uleiul din germeni de porumb conține mai mulți acizi grași omega 6 decât omega 3. Dezechilibrul dintre acizii omega 3 (grăsimi bune) și cei omega 6 (grăsimi dăunătoare) constituie punctul de plecare pentru bolile cronice, afecțiunile cardiovasculare, obezitate.
 
Recomandări
 – macerat din germeni pentru nutriție, în probleme de greutate, boli cardiovasculare.
 – ulei din boabe în bolile cronice, afecțiunile cardiovasculare, obezitate.
 
Preparare
Macerat- Se lasă la macerat germenii în apă, peste noapte.
Ulei- Se găsește în comerț.
 
Precauții, contraindicații 
Nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?