Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Rovana Plumb cere Comisiei Europene să se opună restricţiilor pentru muncitorii români din Olanda


Europarlamentarul PSD Rovana Plumb, vicepreședinte al Grupului Social și Democrat din Parlamentul European, cere Comisiei Europene să intervină urgent pentru a bloca orice intenție a Guvernului olandez de a restricționa accesul cetățenilor români pe piața muncii din Olanda, considerând că o asemenea măsură contravine principiilor europene și reprezintă ‘’o decizie nejustificată, nedorită și inacceptabilă’’. ‘’Muncitorii români din Olanda sunt lăudați și căutați de angajatori, fiindcă își fac datoria cu seriozitate. Acum, ei vor fi persecutați pe nedrept printr-o decizie care nu are nicio justificare și nu este dorită nici de angajați, nici de angajatori. Comisia Europeană trebuie să acționeze cu fermitate și să pună capăt acestui plan. Românii nu sunt cetățeni inferiori în Europa, iar Comisia are datoria să transmită răspicat acest mesaj către autoritățile olandeze’’, declară eurodeputata PSD, într-un comunicat.
În opinia sa, este momentul ca forurile europene să dea un semnal ferm împotriva discriminării românilor și atrage atenția că li-bera circulație a forței de muncă este un principiu fundamental al Uniunii Europene, iar România este membră cu drepturi depline a UE și cetățenilor săi trebuie să li se acorde drepturile și respectul pe care le merită.
Eurodeputata consideră că dreptul de a munci în străinătate, garantat de apartenența României la UE, este o șansă pentru multe familii românești afectate de criză, iar acesta nu poate fi confiscat de nimeni fără motiv și fără îndreptățire și se alătură sindicatelor și organizațiilor fermierilor olandezi, care au protestat față de anunțata măsură, precum și parlamentarilor olandezi care se opun măsurii.
În documentul transmis, Rovana Plumb condamnă atitudinea pasivă a autorităților din România, care, în opinia sa, au ales să ignore subiectul privind restricțiile pentru muncitorii români din Olanda reacționând la anunț ‘’printr-un simplu comunicat de presă formal’’. ‘’Președintele și primul ministru au arătat, din nou, că nu le pasă de soarta românilor care muncesc în afara țării, după ce au ignorat în acești ani problemele grave cu care      s-au confruntat concetățenii noștri în Italia sau Spania’’, adaugă eurodeputata PSD, membră a Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?