Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Ofiţerii DGA în vizită la Poliţia Rutieră


Reprezentanții Direcției Poliției Rutiere din cadrul IGPR, împreună cu cei din cadrul Direcției Generale Anticorupție vor veni, zilele acestea, la IPJ Vrancea. Ofițerii de la București nu vin pentru că vreun om al legii ar fi călcat pe bec, ci pentru a desfășura o serie de activități de instruire a efectivelor de poliție rutieră din cadrul structurilor teritoriale de profil, urmărind modul în care polițiștii cu atribuții în domeniul siguranței rutiere cunosc și respectă procedurile de lucru, precum și creșterea gradului de informare a lucrătorilor cu privire la problematica anticorupție.

Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea vor primi, în perioada următoare, vizita reprezentanților Direcției Poliției Rutiere din cadrul IGPR și a ofițerilor anticorupție. Direcția Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în colaborare cu specialiștii Direcției Generale Anticorupție, desfășoară, în această perioadă, activități de instruire a efectivelor de poliție rutieră din cadrul structurilor teritoriale de profil, urmărind modul în care polițiștii cu atribuții în domeniul siguranței rutiere cunosc și respectă procedurile de lucru, precum și creșterea gradului de informare a lucrătorilor cu privire la problematica anticorupție. Ei vor ajunge la SPR Vrancea în perioada următoare. Această activitate a fost elaborată și se desfășoară în baza ordinului ministrului Administrației și Internelor, Constantin Traian Igaș, prin care s-a dispus ca șefii structurilor MAI să ia măsuri pentru îmbunătățirea cooperării interinstituționale în scopul creșterii gradului de eficiență a activităților desfășurate pentru siguranța cetățeanului, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru îmbunătățirea unor aspecte privind modul de acțiune al efectivelor de poliție rutieră. Astfel, echipele conduse de directorul Direcției Rutiere din cadrul IGPR, comisar șef de poliție Lucian Diniță, se vor deplasa în teritoriu pentru instruirea efectivelor de poliție rutieră din cadrul structurilor teritoriale cu privire la procedurile de lucru specifice. „Un aspect important îl constituie observarea modului în care polițiștii rutieri se manifestă în relația cu cetățeanul și participanții la trafic. Se vor desfășura, de asemenea, activități menite să conducă la diminuarea riscului de implicare în acte de corupție”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR. Ieri, mai marii de la București au fost la Buzău iar astăzi vor fi prezenți la Bacău și Vaslui urmând ca în perioada imediat următoare să ajungă și în Vrancea. Ministrul a cerut conducerii Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției Generale Anticorupție să desfășoare acțiuni de informare și prevenire la nivelul întregii țări, cu personalul Poliției Române cu atribuții în domeniul rutier. Conducerea Ministerului a dispus ca, în perioada următoare, în cadrul programului de cooperare interinstituțio-nală a MAI, cele două structuri specializate să realizeze o serie de verificări asupra modului cum este implementat la nivel național Programul de acțiune și atitudine al Poliției Rutiere pentru perioada 2010-2012.

***
În Vrancea, polițiștii de la Rutier nu prea au călcat pe bec. Singurii care au pătat imaginea instituției au fost polițiștii Marius Milea și Nicolaie Rotaru care la finele anului 2008 au fost prinși în flagrant în timp ce primeau mită. La data de 28 noiembrie 2008, cei doi au fost prinși în flagrant delict în timp ce primeau suma de 2.000 lei pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale. Curtea de Apel Galați a dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 29 de zile. În final ei au scăpat cu pedepse cu suspendare și au fost excluși din poliție. De atunci, niciun polițist de la Rutier nu a mai avut probleme cu legea. De cele mai multe ori, oamenii legii au fost cei care au denunțat intenția de a-i mitui a unor persoane care au încălcat legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?