Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Medicii trebuie să înapoieze bonurile de masă


80 de medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani sunt vizați de o decizie a Curții de Conturi, care a stabilit că aceștia au primit bonuri de masă în mod ilegal.
În urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la Spitalul Județean de Urgență, în luna ianuarie, verificări care au vizat modul în care s-au cheltuit banii unității spitalicești, s-a stabilit că medicii nu pot primi bonuri de masă pentru gărzile efectuate în zilele lucrătoare, pe motiv că deja primeau o masă caldă. O adresă în acest sens, a fost trimisă deja conducerii Spitalului Județean.
Astfel, cei 80 de medici vor trebui să înapoieze contravaloarea bonurilor de masă din perioada mai 2008 – decembrie 2010. Medicii vor trebui să înapoieze banii lunar, în rate, până la o treime din salariu. Cu toate că medicii nu sunt de acord cu acest lucru și nimeni nu a semnat procesul verbal al Curții de Conturi, prin care sunt obligați să înapoieze banii, niciun cadru medical din cei vizați nu a vrut să declare nimic oficial în acest sens. „Este o mare prostie. O decizie aberantă!”, a spus un medic, dar care a preferat să rămână sub protecția anonimatului.
Potrivit unor surse, sunt medici care ar trebuiA să înapoieze câteva mii de lei, pentru bonurile de masă primite. Astfel, pe medici îi așteaptă zile grele, mai ales că dacă nu vor fi de acord cu plata în rate a contravalorii bonurilor de masă, vor fi acționați în justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?