Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Peste 200 de amenzi aplicate în câteva ore


Numărul amenzilor de circulație aplicate de polițiști a crescut considerabil. În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au aplicat 226 de sancțiuni contravenționale, iar 222 dintre acestea au fost aplicate numai șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Valoarea amenzilor a fost de 30.664 lei. Totodată, polițiștii au reținut trei permise de conducere iar dintre acestea, două au fost pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră. Polițiștii au constatat și două înfracțiuni.
„Este necesar ca în trafic să se impună un climat de ordine și siguranță, motiv pentru care miercuri, între orele 11-19 a fost organizată o acțiune cu efective mărite, pe linie de viteză. Necesitatea desfășurării unei asemenea acțiuni reiese din faptul că în cursul anului 2011, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și trafic, sau a vitezei excesive, s-au produs cinci accidente rutiere grave soldate cu un mort și cinci răniți grav. Deși numărul accidentelor rutiere a scăzut, viteza reprezintă cea de-a treia cauză generatoare de accidente grave, după traversarea neregulamentară și imprudență în conducere. La acțiune au fost folosite toate cele 14 aparate radar din dotarea IPJ Vrancea care au fost amplasate de DN 23, DN 2L, iar pe DN 2 E85 au fost amplasate 8 aparate radar «în cascadă» în zona punctelor negre concentratoare de accidente rutiere”, a spus comisarul șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. Acțiunile pe linie de viteză au început încă din prima zi a săptămânii și vor dura până la finele ei. Polițiștii spun că acțiunea se desfășoară în conformitate cu programul de activități al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), în perioada 18 – 24 aprilie. Scopul acțiunii este acela de a impune un climat de ordine și disciplină în rândul participanților la trafic și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă limita legală de viteză în localități și în afara acestora.

***
Din trafic nu au lipsit nici șoferii cu alcool la bord. Astfel, pe 19 aprilie, la ora 15.24, polițiștii din Adjud l-au identificat în trafic pe Bebi M., de 29 ani, din comuna Dealul Morii, județul Bacău. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,65 miligrame per  litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferului i s-a întocmit dosar penal și i-a fost suspendat dreptul de a conduce. În aceeași zi, la ora 13.15, polițiștii din Focșani l-au identificat pe Dan B., de 37 ani, din localitate, care conducea un autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat. Celui în cauză s-a întocmit dosar penal și urmează să fie cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul având acest drept suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?