Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Natura, resursă miraculoasă de vitamine şi minerale


Legume
Cu toții știm că este mult mai bine să mâncăm fructe și legume decât să luăm câteva pilule ce conțin vitamine și minerale. Ce ar trebui să știm însă mai exact este aportul pe care îl aduc fructele și legumele comparativ cu pilulele și bineînțeles procesul de metabolizare. Rămânând strict la cantități, trebuie să știm de exemplu că mâncând 100 de grame de măr cu coajă corpul beneficiază de echivalentul unei cantități de 1500 mg vitamină C, în acord cu decla-rațiile unui specialist în nutriție, Rui Hai Liu. Vă oferim și alte informații despre resurse pe care natura ni le pune la dispoziție pentru sănătatea noastră.
 
Surse naturale de luteină
Luteina, foarte importantă pentru sănătate, se găsește în morcov și în plantele cu frunze verde închis cum ar fi spanacul, ștevia și salata, în special salata creață. 

Fructele albastre, miracol pentru sănătatea creierului
Proantocianidele se găsesc în fructele albastre cum ar fi afinele, dar și în semințele de struguri și au capacitatea de a trece bariera hemato-encefalică, asigurând protecție antioxidativă și antiinflamatoare. Proantocia-nidele au fost descoperite și studiate de profesorul Jacques Masquelier de la Universitatea Bordeaux, studiile începând din 1947. Aceste substanțe se găsesc și în scoarța de pin. Poate de aceea în zonele de munte oamenii cu cunoștințe străvechi împachetează brânza în scoarță de copac, de obicei de pin, nu numai pentru aromă, ci probabil și pentru valorile curative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?